Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Плевен става моден епицентър на България

 -59-о издание на „Парад на модата” и 25 години форум на българската мода и дизайн

 

В навечерието на Коледа Плевен отново е домакин на юбилейния "Парад на модата". На 21 декември се навършват 25 години от първото издание на модния форум – шоуспектакъл, създаден по идея, режисура, постановка и хореография на Георги Ангелов.

 

На сцената на театър "Иван Радоев" отново ще покажат своите колекции утвърдени дизайнери и модни къщи, ще се даде подиум за изява на млади творци. Присъстващите ще се насладят на най-новите модели на доайенът в родната мода - дизайнерката Светла Димитрова. За най-малките ще е колекцията на магазини "Бамбино".

Световноизвестните топ-манекени от Милано Деси Панчева и Алехандро Франко ще уважат събитието, а неговият създател Георги Ангелов обеща юбилейния "Парад на модата" да е още по-атрактивен и вълнуващ от останалите.

Доайенът в българската мода Георги Ангелов създаде национална модна фиеста в Плевен през декември 1989 г. През годините видяхме на сцената на театър "Иван Радоев" най-добрите български дизайнери и стилисти с техните най-нови колекции облекла, аксесоари и бижута. Това са изявени български професионалисти, завършили специалност "мода" в Париж, Милано, Лондон, София и Варна.

"С участията си във фиестата създадохме в Плевен традиции за обучение на нови млади попълнения манекени и модели", сподели модният корифей Георги Ангелов. Като режисьор и хореограф той е осъществил десет модни спектакъла в столицата. Сред тях се помни от почитателите на модата ревю-спектакъла на Пако Рабан, наричан архитект на световната мода. Известният дизайнер се довери на актьора от Плевен да бъде режисьор на неговото представяне в НДК в столицата. До момента Ангелов е създал 59 спектакъла под мотото "Парад на модата" в Плевен.

Парадът има своя лятна версия през юни и зимна през декември. Инициативата се организира от община Плевен, Сдружение "Плевенски обществен фонд Читалища" и Георги Ангелов.