Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

12 часа демонтират сцената на „Фантомът на операта” – двойно повече време я строят

Падащият полилей остава в залата с публиката в очакване на новите спектакли
12 часа са необходими на сценичните работници и театър-майсторите на Националния музикален театър, за да демонтират сцената на „Фантомът на операта”.

 До 23 март, когато зрелищният спектакъл се завърта отново – на голямата сцена ще се играят репертоарните заглавия на театъра.
Най-голямата сложност в монтирането и съответно в демонтирането на сцената на „Фантомът на операта” е металната конструкция, която онагледява фасадата на парижката опера „Попюлер”. На нейната сцена и в подземията й се развива действието в култовия мюзикъл. Конструкцията е тежка над два тона и половина и е с вградени осветителни тела, което допълнително забавя монтажа и демонтажа й. Тя е дълга 13 метра и съединява краищата на сцената с мост. Мостът се издига на височина осем метра над сцената и по него се движат част от актьорите в спектакъла. Сценографията е дело на Миодраг Табачки (Сърбия), Иван Савов и Пеньо Пирозов, който е асистент-сценограф и координатгор на проекта.
Всички сценични работници и театър-майстори на Музикалния театър са ангажирани по време на спектакъла. Част от тях имат роли в миманса, но основната им задача е смяната на отделните сцени. За да се постигне динамиката на спектакъла, преходът между отделните сцени трябва да е много бърз, за което спомага синхронната работа на всички сценични работници. Неслучайно те също участват в поклоните заедно с артистите в края на спектакъла.
Единствено прословутият падащ полилей остава в залата с публиката и няма да бъде демонтиран. Той ще се превърне отново в действащ „герой”в спектакъла от 23 март, когато „Фантомът на операта” се завръща в поредица от представления.
Вместо до края на март, зрелищният спектакъл ще се играе до 14 април. Авторските права за нови десет спектакъла бяха отстъпени след продължителни преговори на ръководството на театъра с фирмата – носител на правата. Допълнителните спектакли са на следните дати:
– 31 март (неделя) – от 17.00 часа ;
– 4, 5, 6 април от 19.00 часа;
– 7 април (неделя)от 17.00 часа;
– 10, 11, 12, 13 април от 19.00 часа;
– и 14 април(неделя) от 17.00 часа.
Повече информация ще намерите на сайта на Музикалния театър - https://musictheatre.bg/programa/