Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

„Дяволското гърло“ завладява зрителите с мистериозен сюжет

Разследването се развива в 12 епизода и става все по-интересно и заплетено с всеки следващ епизод. Има мистика и в хода на разследването излизат човешките истории. Но може би най-важното е, че това е продукция на международно ниво, в която виждаме нашите актьори, нашите истории, нашите сюжети и разкази. Зад всеки един кадър стои преживяване.

За създаването на сериала цялата продукция е изнесена в Родопите за близо 2 месеца, снима се в Смолян, Пампорово и целия регион. Снимките на всеки от епизодите отнема приблизително 4 дни, като проекът е разделен в 2 снимачни цикъла по 6 епизода.
Креативният продуцент и сценарист Иван Спасов, режисьорите Павел Веснаков и Митко Димитров, режисьорът по монтажа Виктория Радославова и операторите Мартин Балкански и Борислав Славков са само част от екипа, който стои зад подготовката и реализацията на проекта. В подкрепа на екипа от сценаристи е известният криминален психолог Росен Йорданов, който има основна заслуга за достоверността на историята. Завладяващият сценарий, мащабните външни кадри, многопластовият сюжет и безупречната актьорска игра поставят продукцията на световно ниво.
Теодора Духовникова разказа за трудностите, пред които се изправя при подготовката си за ролята. Героинята й агент Мия Язова от ДАНС всъщност е жена само когато има полза в разследването, иначе е свикнала да мисли и действа като мъж. “Това бяха невероятни 3 месеца от моя живот. Беше много вълнуващо за всички ни, много трудно, много ново. Мисля, че зрителите ще усетят колко сме искали да го разкажем и ще усетят цялата любов и енергия, която сме вложили”.
Екранният й партньор в криминалната драма Владимир Карамазов, който влиза в обувките на разследващия полицай от Смолян Филип Чанов разкри, че проекът е може би най-емоционалният от всички в неговия живот. „Оценявам го като моята най-трудна акьорска роля. Това е един от тези професионални моменти в живота, в които всички елементи се събират и заработват заедно – екип, сценарий, планина, всичко... И сега съм щастлив съм да видя резултата, а той е наистина страхотен“.
Дяволското гърло е може би най-специалният проект на NOVA до момента. Той поставя едно по-високо ниво в развитието на киното и сериалите в съвременната им история в България.