Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Гост-режисьор от Виена поставя „Царицата на чардаша” в юбилейния сезон на Музикалния театър

 

На 24 февруари от 19 часа и на 25 февруари от 17 часа е премиерата на оперетата „Царицата на чардаша” в Музикалния театър. В юбилейния си сезон, в който чества 100 години от началото на професионалната оперета в България, театърът кани гост-режисьори от родинта на оперетата.

 

За режисьор –постановчик на една от любимите оперети на българската публика „Царицата на чардаша” от Калман е поканен Адриан Холендер от Виена. Той е работил по проекти, свързани с операта, по цял свят. От българска страна помощник-режисьор е дългогодишната солистка, а в момента директор на Музикалния театър Марияна Арсенова.

Адриан Холендер казва, че е доволен от професионализма на артистите от Музикалния театър. „Тук се поддържа едно много високо ниво на оперетните артисти. Високо е професионалното ниво и на музикантите, хора и балета на театъра, което е много удовлетворяващо за мен като режисьор-постановчик.”

Австрийският режисьор признава, че неговото семейство е силно свързано с България. Неговият баща е прочутият оперен мениджър и дългогодишен директор на Държавната опера във Виена Йоан Холендер. Той е подал ръка в началото на творческия им път на такива големи наши имена в оперното изкуство като певците Веселина Кацарова, Калуди Калудов, Надя Кръстева, Красимира Стоянова, както и на оперната режисьорка Вера Немирова.

Ето част и част от имената на екипа, който стои зад реализацията на постановката на „Царицата на чардаша”.

Диригенти: Юли Дамянов, Димитър Косев, гост-диригент Любка Биаджони. Сценографията и костюмите са поверени на Иван Савов, а хореографията на младия Мариан Стефанов, работил дълги години в балета на Германската телевизия. Концертмайстор е Мария Кирова, хормайстор Людмил Горчев.

В главните роли на „Царицата на чардаша”ще видим:

СИЛВА - наред с утвърдената звезда на Музикалния театър Добрина Икономова – ще видим и гостуващите млади солистки Ина Петрова и Лилия Илиева

ЕДВИН - наред с утвърдените имена Богомил Спиров и Пеньо Пирозов ще пеят и младите солисти Денко Проданов и Владимир Грудков

ЩАСИ - Катерина Тупарова, Илона Иванова и Десислава Николова

БОНИ - Александър Мутафчийски, Александър Панайотов и Никола Чочев

В ролята на ЦИЦИЛИЯ ще пеят водещите солистки на Музикалния театър, преди това изиграли блестящо ролята на Силва - Калина Ангелова, Марияна Арсенова, Светлана Иванова и Людмила Козарева
УЧАСТВАТ СОЛИСТИТЕ, ХОРЪТ, БАЛЕТЪТ И ОРКЕСТЪРЪТ НА МУЗАКАЛНИЯ ТЕАТЪР.


БИЛЕТИТЕ ЗА ДВЕТЕ ПРЕМИЕРНИ ДАТИ - 24 И 25 ФЕВРУАРИ СА ИЗКУПЕНИ, НО ПУБЛИКАТА МОЖЕ ДА ГЛЕДА ЛЮБИМАТА СИ ОПЕРЕТА НА НОВИ ТРИ ДАТИ ПРЕЗ МАРТ В МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР - ТОВА СА 17-ТИ, 24-ТИ И 31-ВИ МАРТ ОТ 19 ЧАСА.

.