Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

ЗРИТЕЛИ СТАВАТ АВТОРИ В НАЙ-НОВИЯ СПЕКТАКЪЛ НА МАРИЙ РОСЕН „ЩАСТЛИВИЯТ БЕКЕТ”

 Зрители и актьори в тандем по Бекетовата пиеса „О, щастливи дни”

На 4 декември, 2017г. от 19.30ч. Център за култура и дебат „Червената къща Андрей Николов” съвместно с Център за неформално образование и културна дейност АЛОС ще представят премиерния спектакъл „Щастливият Бекет”.

Само месец след успешната премиера на спектакъла „Алонсо” в Театър София, Марий Росен е пред прага на следващата си премиера. Тя ще бъде по-ралична от познатия на зрителите театрален формат.
„Щастливият Бекет” е интерактивният спектакъл и е вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни” на Самюел Бекет. Различното в тази постановка е решението на творческия екип да се откаже от оригиналния текст на пиесата, за да направи от присъстващите зрители - автори за съответната вечер.

Това решение на режисьора прави спектакъла уникален с различния си драматургичен език, но със запазена структура на Бекетовата пиеса. За това си решение Марий Росен казва: „Целта е да се постигне подреждането на една многоцветна мандала, която в края да се разпръсне от вятъра.”
Дали ще успеят да я подредят актьорите Ани Вълчанова, Марий Росен, Петя Боюкова и Константин Тимошенко, зависи зрителите, които са важната част от този спектакъл.

Функционирането на подобен театрален формат изисква предварителното и активно участие на зрителите.

За да се превърне в драматург на представлението, всеки един от 25-те зрители на “Щастливият Бекет” трябва да посети сайта: happybeckett.com, да избере дата за спектакъла, да попълни кратка анкета и след това да си купи билет.

Ако вече се виждате като драматурзи, побързайте, датите са само четири, а местата ограничени!

Премиерни дати: 4ти, 6ти, 11ти и13ти декември от 19.30ч.
Цена на билетите – 12 лв. и 15лв.

Адрес: София, Център за култура и дебат „Червената къща”, зала „Пеша Николова”