Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

„Размерът има значение 2. Наръчникът“ предлага вкусен режим за отслабване

Дългоочакваният Наръчник към бестеслъра „Размерът има значение (Размерът на талията)“ най-сетне е факт. Можете да откриете „Размерът има значение 2. НАРЪЧНИКЪТ“ по всички вестникарски павилиони на цена 9,99 лв. и в книжарската мрежа.

 В книгата ще намерите подробни отговори на въпросите, свързани със системата за отслабване и оздравяване, с която авторката Александра Иванова успява да стопи 42 кг само за 9 месеца. Ще видите снимки и ще прочетете историите и на други хора, които са се променили до неузнаваемост и са взели живота си в ръце по същия начин. Но най-същественото е, че ще получите цялата система по дни във вид на ясни и прегледни таблици, така че да можете лесно и бързо да се ориентирате какво да правите през трите периода от по три месеца във вашия личен път към по-добрата физическа форма.
Ето например какъв е режимът за първия ден от първия тримесечен период, препоръчван от Александра Иванова:
- Движение, което доставя удоволствие, а не натоварва – разходка в парка, каране на колело, танци...
- Закуска: 1 лимон с 200 мл топла вода; пълномаслено кисело мляко с ядки; чаша кафе с лъжичка масло.
- Обяд – пържени яйца с праз и масло и салата с домати, магданоз и зехтин.
- Вечеря – салата от зеле и моркови със зехтин и козе сирене.
Авторката включва така наречените ритуали на щастието във всеки един ден от своята програма. Това са любими дейности, които зареждат и вдъхновяват. Те могат да бъдат посещение на концерт, изложба, театър; разходка с приятелки и шопинг; молитва – за вярващите хора, изобщо – занимания, които стимулират интелекта и духа.
През втория период от три месеца авторката включва активно движение, защото тогава организмът е пречистен, метаболизмът ни се е задвижил и тялото само се стреми към по-усилено действие. Кардио тренировката трябва да продължава 20-30 минути и упражненията трябва да доведат до изпотяване и задъхване. В някои от дните се препоръчва и 40-минутна тренировка за възстановяване на мускулния тонус на различни мускулни групи.
Александра Иванова предлага и близо 30 здравословни кулинарни рецепти, много от които са за традиционни български ястия. Те са заложени в описания режим или пък можем спокойно да включим в менюто си. Сред тях са кюфтета с елда, която замества хляба; панирани рула от шунка с пълнеж, при които брашното в панировката е заместено с пармезан. Може да си хапнете и пилешки дюнер, но не с типичната арабска питка, а завит в омлет.