Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Малин Кръстев се завръща като режисьор в най-новия спектакъл на Младежки театър

 На 17 май 2017 г. ще се състои премиерата на най-новия спектакъл в Младежки театър „Като трохи на прозорец“. Режисьор е Малин Кръстев, а в ролите влизат познатите на публиката актриси Станка Калчева, Силвия Лулчева и Рая Пеева. В състава са още Светослав Добрев, Петър Дочев и Севар Иванов.
Пиесата разказва историята на Евелин Мейра (Станка Калчева), чиято кариера и личен живот са разрушени от въздействието на алкохола. След опит за лечение на своя проблем тя се завръща обратно в Ню Йорк, решена да започне нов живот. 

Нейните приятели Тоби (Силвия Лулчева) и Джими (Светослав Добрев) се опитват да бъдат близо до нея, но и те самите са ангажирани със собствените си мисли и дела. Ситуацията се заплита емоционално и когато се появяват персонажите на Поли – нейната дъщеря (Рая Пеева) и на Лу Танър (Петър Дочев) – бившия ѝ любовник.
Но какъв е финалът? Дали всеки от персонажите ще успее да излезе от капана на собствените си пороци и ще промени себе си или те ще се превърнат в един безкраен порок – предстои да разберем в увлекателната комедия на Нийл Саймън?
Авторът на пиесата, Нийл Саймън, е един от най-популярните американски драматурзи. Носител е на наградата „Пулицър“ за „Изгубени в Йонкърс“ (1991), на три награди „Тони“ и три номинации за „Оскар“ за най-добър сценарий. Първата му постановка, превърнала се в хит на Бродуей през 1963 г., е „Боси в парка“ – поставяна многократно и у нас, заедно с други безценни негови пиеси – „Странната двойка“, „Добрият доктор“, „Глупаците“, „Слънчево с гръмотевици”. Той е и единственият жив драматург, на чието име е кръстен театър през 1983 г. на Бродуей (Neil Simon Theatre, New York).
Неговата пиеса „Като трохи на прозорец“ с оригиналното заглавие The Gingerbread Lady е публикувана през 1970 г. и играна на Бродуей в Playmouth theatre.
Спектакълът е поставян два пъти на сцената на Младежки театър през 1976 г. и 2000 г. година. Първата интерпретация е дело на Банко Банков, а в ролите влизат артистите Домна Ганева, Луна Давидова, Никола Клисуров, Искра Радева, Васил Бъчваров и Никола Стефанов.
През 2000 г. режисьор на пиесата е Николай Бинев, а персонажите се изпълняват от артистите Илка Зафирова, Ангелина Славова, Станка Калчева, Николай Бинев.
В ролята на Лу Танър тогава влиза Малин Кръстев, който днес е режисьор на спектакъла. Това не е първата постановка, която той режисира. През 2015 г. огромен успех има със спектакъла „Семеен албум“, който печели наградите „Икар“ за драматургичен текст на Малин Кръстев, награда „Аскеер“ и наградата на МТФ „Друмеви театрални празници. Нова българска драма“ за главна мъжка на Герасим Георгиев – Геро за ролята на Пони, както и наградата за Музика на Калин Николов от МТФ „Друмеви театрални празници. Нова българска драма“.

„Като трохи на прозорец“
Автор – Нийл Саймън
Превод – Стайко Мурджев
Режисьор – Малин Кръстев
Сценография и костюми – Елица Георгиева
Участват: Станка Калчева, Силвия Лулчева, Рая Пеева, Светослав Добрев, Петър Дочев, Севар Иванов