Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Дами канят ценители в Нирвана

 Скулпторка и майсторка на калиграфията събират столичния елит

Две дами, известни сред творческия елит на България като създателки на изтънчени произведения на изкуството, ще покажат шедьоврите си в столичната галерия Нирвана на 6 април. Изкуствоведи, прочути художници и скулптори, актьори и писатели са поканени на вернисажа от собственика на галерията Николай Младжов, който ще е домакин на съвместната изложба на скулпторката Кунка Димитрова и майсторката на калиграфията Антоанета Кисьова.

Кунка Димитрова е известна сред ценителите на скулптурата с цветните си творби, които днес могат да бъдат открити в престижни галерии в Германия, Франция, Белгия, Кипър, Англия, Унгария, Южна Корея, като и в колекциите на български меценати. Нейни скулптури са показвани в Българския институт в Лондон, американското посолство в София и много други институции у нас и в чужбина.
Антоанета Кисьова подготвя бъдещи зографи – тя е преподавател по стенопис и иконопис в АМТИИ Пловдив. За нея калиграфията е не само красиво изписване на буквите, тя е синхрон от релаксация и концентрация. Антоанета Кисьова е известна и с красивите си икони, които могат да се видят в храмове и в частни колекции в България, Англия, Франция, Швеция, Румъния, Германия, САЩ и други държави.