Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Бизнеса и изкуството обединени в най-новия детски спектакъл „Лешникотрошачката“

 Първи Български Балет – Веса Тонова е на път да спечели детските сърца, а и не само с поредица от спектакли, обединяващи музика, театър и балет. Мултижанровия спектакъл е авторски, плод на много усилия, време и любов от страна на целият екип на прима – балерината Веса Тонова. От друга страна, продуцент на Първи Български Балет е бизнесмена, г-н Виктор Раковски, който отговаря за организацията, управлението и администрацията на балета. 

Подобна колаборация между бизнес и изкуство е изключително полезна за обществото, тъй като в основата на замисъла му стои идеята за обогатяване на културните познания и даване на тласък на индивидуалното художествено развитие на младите хора в България. Чрез спектакъла подрастващите биха могли да се запознаят с едни от най-стойностните произведения в областта на музиката, литературата и балета, като придобият художествени познания, поднесени по нестандартен, забавен и атрактивен начин.
Гаранция за високото ниво на предстоящите произведения са качествата на екипа, част от които са: Силвия Станоева – актриса, носителка на наградата „Икар“ за дебют; Веса Тонова – прима-балерина, чиито постижения в балетното изкуство са и спечелили международно признание; Виктор Раковски – мениджър, с над 10 годишен опит в управлението на организации, проекти и подбор на висш персонал. За високото ниво на екипа допринася и участието на адвокатска кантора „Герон и партньори“.
Първият спектакъл вече е факт. След успешната пред-премиера на „Лешникотрошачката“, екипа на Първи Български Балет е готов и с официалната премиера, се състои на 19 февруари в бляскавия Сити Марк Арт Център на бул. Янко Сакъзов. Продуцента разкри единствено пред ПРофайл, че екипа вече е и в трескава подготовка за следващия спектакъл „Спящата красавица“, но не уточни подробности.