Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Архивите разказват

 Във връзка с предстоящата премиера на „Еквус” по Питър Шафър, от Младежки театър ще ви потопим в атмосферата и образите, пресъздадени през 1981, когато за първи път пиесата се поставя на българска сцена.
Даваме нов живот на архивните снимки от пиесата, за да се докоснем до миналото, до образът на изключителния Николай Бинев и неговите колеги, запечатани на старите ленти. Връщаме се 36 години назад. Години, които носят особена сантиментална стойност за нас. 

Спектакълът “Еквус” разказва историята на младият Алън, обсебен от страстта си към конете. В пиесата се преплитат теми за любов, религия и медицина.
Постановката през 1981 е режисирана от Гриша Островски, световнопризнат актьор и режисьор. Освен Николай Бинев, в ролята на психиатъра Мартин Дайзърт, в пиесата тогава участват и актьори като Аня Пенчева, Георги Кадурин, Никола Стефанов и др.
Очаквайте архивните снимки на страницата ни във Фейсбук - Младежки театър “Николай Бинев”
На 18 февруари 2017 предстои премиерата на „Еквус” с авторски прочит на режисьора Стайко Мурджев. Дали тя се доближава до предишната интерпретация или е нещо ново и модерно? Ще даде ли отговор на въпроса „Индивидуалността болест ли е, когато е в разрез с общоприетите норми?”
За месеца на любовта, от Младежки театър ще ви изненадаме с още инициативи. Съвсем скоро ще обявим кои са те.