Банер
Потресаваща панорама на извънземните показва книгата „Първи контакт“

Жестоки агресори или мъдри водачи? Хитри манипулатори или благородни закрилници? Богове или демони? Гостите от други планети имат планове за нас. Какви са те ще научите от книгата "Първи контакт. Секретни данни на ЦРУ за дейностите на извънземните" от съставителката Алена Кирилова. Любопитният том е на пазара с логото на издателство „Милениум“. Изследването представя впечатляваща, интригуваща и потресаваща по мащаба си панорама на познатите космически цивилизации, които влияят на глобалните проблеми на Земята.
Подробно са описани близо 20 от общо 57 познати раси, с които човечеството си взаимодейства. Десетки илюстрации, множество достоверни свидетелства за контакти и задълбочени анализи на взаимоотношенията на извънземните със световните елити създават ясна представа за това, което знаем и което можем да подозираме.

Сиви, анунаки, рептилии, драконианци, телосианци, лирианци, проционци, плеядианци, арктурианци… С кои от тези раси световните правителства в сянка имат договорености? За кои планетарни беди носят отговорност? Какви са техните цели? Имат ли взаимоотношения помежду си и какви? Кои от извънземните допринасят за развитието на технологиите, за удължаването на човешкия живот, за подобряването на здравето и за извисяването на съзнанието ни? Кои са пришълците на Земята – те или ние?
На тези и много други въпроси в редица свои доклади, статии и книги отговарят световни експерти. "Първи контакт" обобщава техните мненията по темата. Специалистите основават изводите си на сведения на агент-информатори от ЦРУ, контактьори, свидетели на НЛО феномени и жертви на отвличания от пришълци. Тези факти трябва да стигнат до всеки от нас, за да бъдем подготвени за повратната точка – премахването на глобалната секретност за извънземното присъствие и за да осъзнаем, че бъдещето на Земята зависи от това да изберем правилните съюзници!

***
Една от най-известните раси, описани в "Първи контакт" са сивите от звездната система Зета Ретикули и съзвездието Орион. Те присъстват в повечето от разследванията на отвличания от извънземни и фигурират в много съобщения за НЛО катастрофи. Високи са около 0,9-1,5 м, имат бледа бяла кожа със сив оттенък. Главата им е доста голяма, без коса, липсват и вежди, и мигли. Очите им са много големи, често описвани като изпъкнали, тъмни, с големи кафяви ириси.
Рептилиите са друга известна извънземна раса. Те са хуманоиди с влечугоподобни черти. Височината им варира от 1,80 до 2,50 м. Имат два крака и изправена стойка. Ръцете им са с длани с по четири пръста, завършващи с остри нокти. Кожата им е покрита с гладки люспи като тези на гущер, чийто цвят е в зеленикаво-кафеникавата гама. Смята се, че са древна извънземна раса, която е заселила Земята и е играла важна роля в създаването на човечеството. В тази роля са спрягани и анунаките - раса от гигантски хуманоиди. Те периодично се връщат тук, за да участват в управлението на нашата цивилизация и да следят дали използваме ефективно земните ресурси. Те са смятани за главната съзидаваща извънземна раса, чиито представители са описани като „богове“ от шумерите.
Тези три раси, както и още много други, принадлежат към групата на агресорите, които са свързвани с отвличане на хора и следенето им чрез импланти; генетични експерименти; умствено програмиране; клониране и създаване на хибриди между извънземни и хора. Те манипулират човешките елити, институции и финансови системи, влияят върху религиозните вярвания и носят отговорност за заличаването на паметта ни за етапи от историята на Земята.
В друга група - тази на расите с благородни подбуди, влизат телосианците. Те са подземни извънземни, описвани като потомци на древни човешки цивилизации, които са били разположени на земната повърхност, като Лемурия и Атлантида. Това ги свързва генетично с хората.
Важно място сред извънземните раси заема звездната система Лира. Тя се смята за източник за разпространението на човешките цивилизации в Млечния път. Ранните лирианци при многобройните си миграции на борда на космически „Ноеви ковчези“ са стигнали до много други звездни системи. Намерили са подходящи условия и са оставили колонии, които процъфтявали и на свой ред излъчвали свои собствени космически пътешественици. Лирианците приличат на хората от Скандинавския полуостров, т.нар. нордически тип. Те са стройни и красиви, имат сини очи и руса, дълга коса. Високи са около 1,90 и 2,10 м. Към семейството на нордическите блондини принадлежи и расата от звездната система Алфа Кентавър, но тя се отличава с по-тъмната си кожа и коса. Кентаврийците също често посещават земята и играят значителна роля в човешките дела. Те са много високи, над 2,50 м, напреднали са в областта на технологиите и се отнасят с внимание и загриженост към хората.
Групата на благородните раси се старае да подпомага човечеството да научи древната си история; да възстанови здравето и дълголетието, на което се е радвало преди; да промени разрушителните религии и да помага за опазването на околната среда. Те насърчават социалната справедливост, гражданските свободи и отговорното използване на напредналите технологии.