Банер
„Цвят и настроение“ в Арт студио Калина

Художничката Калина Ханджиева откри собствено арт пространство Арт Студио Калина отвори врати с авторска изложба на художничката Калина Ханджиева – „Цвят и настроение“, включваща 32 платна маслена живопис и 28 рисунки създадени с креда. От две години Калина се подготвя за срещата с родната публика.

Едната част от картините са в малък формат, тъй като първоначалната й идея била да реализира изложбата в чужбина. При създаването на арт студиото тя развихря въображението си, купува още по-големи формати и картините й стават още по-цветни. Всяка една от тях е повлияна от нейното моментно настроение. Част от творбите са пейзажи и натюрморти, които я вдъхновяват, други са в нейното въображение - реални образи в нереална обстановка. Калина изобразява на платното своите чувства и така се ражда експозицията „Цвят и настроение“.
От малка Калина е пленена от изобразителното изкуство, а през 2005г. завършва Живопис в НХА при проф. Теофан Сокеров и доц. Кирил Божков. През 2011 г. нарежда първата си самостоятелна изложба в София. Участвала е в общи представяния и конкурси като ученичка и студентка. Най-много обича да рисува портрети и коне.
За да е свободна и независима й хрумва идеята да направи собствена галерия. През 2015г. успява да реализира мечтата си, а година по-късно вече има собствено арт студио. „Не исках да бъде галерия или магазин, а нещо повече. Да създам една артистична среда с творчеството си, сред която деца и възрастни да рисуват“, споделя за намеренията си талантливата художничка.
Именно със своите курсове, новото студио ще е уникално само по себе си. В началото те ще бъдат индивидуални, докато се сформират групи. Курсистите ще имат свободата да рисуват с всякакви материали върху хартия и платно, могат да оцветяват, да експериментират върху стъкло или да подреждат постановка (натюрморт). Предвидени са и уроци на открито.
„В днешния свят изкуството го има, ако искаме да го видим, усетим, оценим и да бъдем част от него. Аз изпитвам необходимост да рисувам постоянно - това е смисъла на живота ми. Така се чувствам добре - там пред платното в мой собствен свят, където имам пълната свобода на въображението си. Постарах се да създам една приятна обстановка в Арт Студио Калина, в която малки и големи да се чувстват по-добре в този забързан и динамичен свят, да творят и да се докоснат до изкуството“, коментира художничката, която харесва творбите на Златю Бояджиев и Ван Гог.
На откриването на арт студиото няколко талантливи деца имаха възможност да нарисуват свои творби и по този начин поканиха своите връстници да се включат в бъдещите занимания по живопис, информираха от PR Agency IGM.
Съобщи Антоанета Титянова