Банер
Нона Йотова, Александра Сърчаджиева и Кирил Ефремов пеят в детския мюзикъл „Шумът на върбите“ тази събота

Тази събота от 11,30 звездите на Сатиричния театър ще пеят и танцуват за най-малката ни публика в мюзикъла „Шумът на върбите“ по едноименния роман на Кенет Греъм. Не пропускайте последното представление за сезона на „Шумът на върбите“ преди лятната ваканция на театъра.
http://satirata.bg/show/shumyt-vyrbi/


Световният шедьовър на Кенет Греъм „Шумът на върбите” (сценична адаптация на Алън Бенет, 1990 г.) се поставя за първи път в България на сцената на Сатиричния театър „Алеко Константинов”. Тя радва малките и по-големите ни зрители вече втори сезон.

Всеизвестно е, че шедьовърът за деца на Кенет Греъм е вдъхновил Алън Милн за написването на „Мечо Пух“, както и музикантите от „Пинк Флойд“ за дебютния им албум. Той продължава да вдъхновява поколения читатели от цял свят най-вече да запазят детското в себе си.

Това произведение е уникално по светлия си тон и бодрото си светоотношение. В него има огромна любов към живота, към природата, към всичко живо. Конфликтите в него са решими и преодолими, а случките наситени с английски незлоблив хумор и ясни поуки.

В този ласкав и миролюбив свят на истинско приятелство и вечна пролет ще ви потопят актьорите на Сатиричния театър под режисурата на Здравко Митков. В него ще видите голяма част от трупата на театъра - Пламен Великов, Светломир Радев, Михаил Сървански, Явор Борисов, Мартин Каров, Йорданка Стефанова, Пламен Сираков, Жанет Иванова, както и студенти от НАТФИЗ.

Сатиричният театър кани най-малките си зрители тази събота от 11,30 на последното за сезона представление на „Шумът на върбите“ преди началото на лятната ваканция.