Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Любимият на поколения българи актьор Никола Анастасов става на 84 години

 Днес на 22-ри април   любимият на поколения българи актьор Никола Анастасов става на 84 години. 59 от тях той е прекарал на сцената на Сатиричния театър и е един от създателите му.

През последните няколко месеца актьорът се възстановяваше от операции и навръх рождения си ден се надява отново да се качи на сцената. 

Тази вечер се играе спектакълът с негово участие „Лека форма на тежка депресия“ по текстове на Станислав Стратиев.

Предлагам на вашето внимание думите на актьора, които го помолихме да каже, а някои от тях той предварително написа - по повод рождения си ден.

Интересно е, че само два дни по-късно  на 24-ти април на връх  Цветница е най-новата премиера на театъра за нашите малки зрители  „Новите дрехи на краля“ по Андерсен.

Никола Анастасов пожела успех на младите си колеги в пиесата  Полин Лалова, Димитър Живков, Константин Икономов, Мартин Каров, Светломир Радев…

С голямо вълнение Анастасов си спомня, че в тази пиеса е играл заедно с Калоянчев един от двамата шивачи. Годината е 1957-ма – театърът е в първия си сезон, а това е първата роля на Анастасов в новия Сатиричен театър.

Интересно е, че премиерата на постановката - тогава с името „Кралят отива на война“ /по приказката на Андерсен „Новите дрехи на краля“/ с режисьори Стефан Сърчаджиев и Рангел Вълчанов е на 24-ти април 1957 година.

Премиерата на новата ни пиеса за деца "Новите дрехи на краля " с ржисьор Бисерка Колевска отново е на 24-ти април. Съвпадението е случайно, но е много интересно.