Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Емир Кустурица със сборника „Сто яда“

След успешните изяви на кино и музикалната сцена, сега е време да опознаем най-талантливия „балкански хулиган” и чрез неговото белетристично творчество. Издателство „Колибри“ предостави на българския читател сборника с новели „Сто яда”, подписан от Емир Костурица.

„Сто яда“ (превод: Ася Тихинова-Йованович, цена: 15 лв.) съдържа шест съвършено издялани новели, които възкресяват магическата атмосфера на прочутите филми „Спомняш ли си Доли Бел“, „Баща в командировка“, „Черна котка, бял котарак“. Тази книга е метафора на израстването, размишление за сблъсъка с жестокия свят на възрастните, за мига на съзряването, в който съвсем неочаквано детският свят се превръща в спомен. Съчетанието на черен хумор и светла балканска тъга разкрива експлозивната фантазия на автора, умението му да разказва с чувствителността на филмов творец.
Емир Кустурица е личност, която не се побира в безукорни определения. Той е добре познат на българската аудитория не само с филмите си, но и с концертите, които изнесе в националния дворец на културата в София.
Стихийният талант на родения в Сараево режисьор намира оригинален, сгъстен израз във филми като „Ъндърграунд”, „Черна котка, бял котарак”, „Баща в командировка” и „Аризонска мечта”, отличавани на най-престижните кинофоруми в света. След трогателната изповед „Смъртта е непотвърден слух” издателство „Колибри” предлага на публиката нова възможност да надникне в душата на Кустурица, този път през неговата художествена проза.
Съобщи Антоанета Титянова