Банер
Първият частен Лувър отвори врати Ники Младжов и Светлин Русев показаха шедьоври

 София вече има своя частен Лувър! Картини на Владимир Димитров-Майстора, Илия Бешков, Дечко Узунов, Златю Бояджиев, Васил Стоилов, скулптури на Васка Емануилова и Валентин Старчев са изложени в галерия „Нирвана”. 

Шедьоврите на българските майстори са разположени в разкошна старинна сграда, където може да се видят „Прегръдката” на Стоян Венев, „Нимфи” на Джон Попов, „Порив” на Илия Бешков, „Кюстендилска мома” на Майстора и много други безценни произведения на българските класици. В галерията, която се намира на столичната ул. Ангел Кънчев 17, бяха представени пред отбрана публика картини и скулптури от колекциите на бизнесмена Николай Младжов и на признатия за жив класик акад. Светлин Русев. Откриването на галерията бе уважено от истинския културен и бизнес елит на държавата. Боян Радев и останалите ценители на женската красота не можаха да се насладят продължително на появата на Наталия Гуркова и Роси Иванова, защото бяха погълнати от безценните картини. Безценните произведения на българските творци бяха оценени и от бившия вътрешен министър Йордан Соколов, професорите Греди Асса, Андрей Даниел, Станислав Памукчиев и Валери Старчев, както и от изкуствоведа доц. Ружа Маринска. Пред картините стояха дълго време художниците Румен Статков и Николай Янакиев. Актьорската гилдия бе представена от Калин Сърменов, а сред запалените колекционери на произведения на изкуството бе собственикът на „Анел” Ангел Симеонов.
Галерия Нирвана ще ангажира редовно вниманието на колекционери и ценители на изобразителното изкуство и скулптурата. В арт пространството ще се организират представяния на български и чужди творци. В галерия Нирвана ще могат да се видят и частни колекции с ценни произведения на изкуството.
Вратите на галерия Нирвана са отворени от 11 до 19 часа всеки делничен ден.
Съобщи: Нина Норд
Публикува: Виктория Милчева
Снимки Божидар Марков