Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Никита Михалков с „Територията на моята любов”

Всички любители на хубавия роман могат да прочетат вълнуваща изповед – „Територията на моята любов” на големия Никита Михалков, която е част от емблематичната библиотека „Амаркорд” на издателство „Колибри”.

Прочутият режисьор, актьор и продуцент отново ни провокира – новата му творба „Територията на моята любов“ (превод: проф. Владимир Игнатовски, цена18 лв., издателство Colibri) повдига завесата на колоритния му и интересен живот. Нови и често неочаквани за читателя обрати на съдбата се разкриват в откровения разказ за живота му: за взаимните чувства и драматичната раздяла с Анастасия Вертинска и за любовта на живота му – съпругата Татяна. Не са пропуснати и други важни мигове - за военната служба на Тихия океан и Камчатка, за неговите незабравими роли и постановки. Михалков с охота разбулва много тайни на актьорското и режисьорското майсторство, а задълбочените му размисли се редуват с почти авантюристичната интрига и неподражаемото му чувство за хумор.
Никита Михалков не се нуждае от представяне. Той е сред най-влиятелните и уважавани съвременни руски режисьори, брат на също толкова талантливия Андрей Кончаловски. Неговият режисьорски дебют е през 1974 г. с филма „Свой сред чужди, чужд сред свои“, в който се изявява и като актьор, и като съсценарист. Филмът се радва на успех, затвърден от последвалите го: „Незавършена пиеса за механично пиано“, „Няколко дни от живота на И. И. Обломов”, „Родня“, „Сибирският бръснар“ и други. Филмът му от 1994 г. „Изпепелени от слънцето“ печели „Златна палма“ от Международния кинофестивал в Кан и „Оскар“ в категорията „Най-добър чуждестранен филм“.

Тони Титянова