Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

„Усмихни се!” пиеса за бебета на Столичен куклен театър в зала 4 на НДК

След „Бебешка пиеса“, която бе показана миналата година, Столичен куклен театър, съвместно с Национален дворец на културата, реализира още един проект за най-малките – „Усмихни се!“

"Усмихни се!" е визуално, сетивно, откривателско представление за деца от 0 до 3 години, което можете да гледате в зала 4 на НДК, което иска да помогне на детето да опознае света чрез играта.
„Чрез изразните средства на театъра, създаваме арт среда, която развива сетивата на децата - слух и зрение, провокира тяхното любопитство и двигателната им култура“, сподели Мария Банова – автор и режисьор на представлението.
В представлението има няколко основни теми, свързани с развитието на детето и начините за набавяне на нужната му информация за света около него и тялото му : как от водата се ражда музика, какво настроение ни носи музиката, магията на светлината, обемите и тялото ни, игра на цветове и материи.
Бебешкото представление „Усмихни се!” с участието на актьорите Ваня Камянска, Диляна Спасова, Стефан Димитров и Стоян Дойчев, пренася децата в магическия свят на играта и мечтите. По забавен и достъпен за малчуганите начин, актьорите им показаха как от водата се ражда музиката, как може да се играе с кубчета, сенки, светлина и цветове. Спектакълът е поднесен по начин, съобразен с развитието на децата на възраст от 0 до 3 години и тяхната потребност да опознават заобикалящия ги свят чрез игра.
Благодарение на актьорската игра и режисьорското решение на Мария Банова, децата преминават през вълнуващи приключения – видяха как се подреждат едно върху друго кубчета, как се прави вода, как можеш да мечтаеш под звездите и как да създаваш музика.
Малчуганите искрено се забавляват по време на представлението, а най-смелите от тях дори се включват в него. Актьорите общуват с усмивки, жестове и по време на танците с малчуганите.
“Усмихни се!” е създаден по идея на директора на Столичния куклен театър Кирякос Аргиропулос, пластиката е дело на Анна Пампулова, а музиката – на Димо Стоянов от P.I.F. Билети се продават на билетен център НДК.
Тони Титянова