Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

„Как да дръпнем дракон за опашката“ от поредицата на Кресида

Новата учебна година стартира с новите приключения на Хълцук Кръвожадни Херингски Трети. „Как да дръпнем дракон за опашката“ (издателство “Колибри“, стр. 264, цена: 12 лв.) пак ще срещне малчуганите с най-великия викингски герой, живял някога на земята. Хълцук така и не забрави деня, в който за първи път се сблъска с Дракон Екстерминатор.

И как би могъл? Това беше едно от най-страховитите преживявания през неговия кратък, но пълен с приключения живот. Сега някой е отмъкнал огнения камък. На всичкото отгоре вулканът на Вулкановия остров се е събудил и яйцата на драконите екстерминатори започват да се излюпват...
Кресида Коуел нашумя с ексцентричната поредица за Хълцук, издаваща любовта й към по-забавната детска литература. Писателката е завършила английски език в Оксфорд, а въображението си захранва на един пуст остров край западните брегове на Шотландия, където създава и илюстрира своите истории, лови риба за прехрана и... сънува Норбърт Откачалски. „Как да дръпнем дракон за опашката“ е пето поред заглавие от серията на Кресида, но не е задължително да прочетете книжките за Хълцук в тяхната последователност.
Съобщи Антоанета Титянова