Банер
Великолепна изложба предшества Джаз феста в Банско

Ден преди официалното стартиране на 18-я Международен джаз фестивал в Банско в галерията на Музей „Никола Вапцаров“ създателят и организатор на фестивала д-р Емил Илиев откри прекрасна колективна изложба на именити наши художници като Венера Константинова, Петър Савов, Нина Златева и т.н.

„Дом без картина е дом без духовност“ – обобщи идеята за синтез на изкуствата джазмен №1 в България. Представи пред присъстващите новия съпътстващ водещ на феста – младия актьор от НАТФИЗ Кристиян Димитров и бъдещите джаз звезди на родната сцена, които първи зарадваха почитателите на джаза на площада в Банско. В петък пред жителите и гостите на прочутия ни курорт се изявиха младежки джаз формации като „Кристина Кирова квинтет“, „Асид Фолк файв“, „Маги Алексиева – Мей&Лолас квартет“ и „Носталгия“.
Адриана Цанева – председател на „Човек на XXI век”, които са организатори на експозицията, представи участниците и целите на това арт събитие в рамките на Джаз феста, което е съпътстващо вече поредна година.
Новината на вечерта бе, че д-р Емил Илиев през октомври заминава за Китай, където ще прокара път на световния и български джаз, така както успешно наложи този музикален жанр и фестивал в Банско и на Балканите.
Тони Титянова - текст и снимки