Банер
Лейтенант Грубър от „Ало, ало” снима хорър със зомбита

Актьорът Гай Сайнър, познат от сериала „Ало, ало” като чаровния гей лейтенант Грубър, ще снима хорър със зомбита. Това британската звезда обяви в интервю за Златна Костова и БТА.

„Моят партньор в писането на сценария, Дейвид Роудън, с който съм работил по няколко сценарни проекта, и с когото съм правил два филма като актьор, ме взе да играя в неговите филми, разказва Гай Сайнър. Станахме близки приятели, започнахме да пишем заедно и направихме няколко неща за Би Би Си. Написахме заедно няколко книги – всъщност, той пишеше, а аз редактирах”.
Гай дълго се колебаел, преди да приеме идеята за филм на ужасите: „Хората искат да ме гледат в комедии. Е, прочетох сценария... И накратко, това беше като началото на „Спасяването на редник Райън”. До 20-а страница направо бях без дъх от възбуда. Задъхвах се – толкова увлекателно! И някъде към
половината на текста му звъннах и викам: „Давай!”
„Сигурно не е съвсем случайно, че там има чудесна роля за мен – той всъщност затова ми го и даде, разказва Гай. Но, извън всичко, това е много силна драма. И знам, че при огромната популярност на този жанр, ужаси във военни филми – те и сега са много популярни. Има голяма аудитория за този тип филми. Знам си, че ще стане жесток филм и ще разбуни духовете. Съгласих се да го продуцирам, макар за мен да продуцираш филм е като да водиш стадо котки”.
Действието във филма се развива през Втората световна война, в навечерието на така наречената операция „Динамо” – евакуацията при Дюнкерк през май 1940 г., малко преди да започнат истинските военни събития. „Тогава цялата английска армия, а всъщност и френската, са в капан - по крайбрежието край Кайе, основно в Дюнкерк, обсадени от Вермахта, от нацистите…”, продължава Гай.
Затова според него лентата може да бъде наречена и германски военен филм, което си е зомбизъм: „Тогава се обърнахме и към Библията, и открихме ужасно много връзки със зомбизма в Библията! И всъщност зомбизмът си започва от там, с всичките тези мъртъвци, които се съживяват чрез магии и т.н., затова нарекохме филма „ЗакАрия” – „З” като „зомби”, но и като „ЗакАрия” – онази книга в Библията, от която са взети много от тези цитати. Така че, голямо вълнение ни чака, нямам търпение. Надявам се, че филмът ще е готов до края на 2016 година”.
От интервюто на Златна Костова за БТА ще научите още дали Гай Сайнър обръща гръб на комедията, ще дойде ли отново у нас заедно с останалите актьори от сериала, колко близки са актьорите по между си и в коя българка е влюбен Гай?
Текст и снимки PR отдела на БТА