Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Sprite Graffiti Fest стана Sprite Graffiti Academy

Ежегодният фестивал Sprite Graffiti Fest отново събра графити артистите на едно място. Той прерасна в Sprite Graffiti Academy, като новосъздадената графити академия ще подкрепя бъдещото развитие на графити артистите в страната. Така младите артисти ще усъвършенстват своите умения.

Това лято в България пристигна германският артист Hombre, който проведе уъркшоп и показа различните техники в графити изкуството. Уъркшопът бе на 11-12 юли във Fabrica (бул. „Мария Луиза“ 126, София). Сградата стана поле за изява на присъстващите артисти, като DJ сетове съпътстваха творческия процес. Петнадесет начинаещи графити артисти се включиха в уъркшопа.
Hombre е германски графити артист, чиято страст към рисуването и изкуството се насочва към създаване на графити. През 90-те години той започва да инвестира време, средства и енергия в развиване на тази своя страст. Днес той е съсобственик на студио за дизайн SCOUTS в Ашафенбург, Германия и работи за Disney Германия, Reebok, Casio и други. Неговото изкуство достига до Шанхай, Памплона, Белин, Москва, Йерусалим, Ню Йорк…
Антоанета Титянова