Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Страст и сънища в галерия Арт Виза България

След дългото горещо лято галерия Арт Виза България провокира с размисли и страсти в своята първа за новия сезон изложба във фоайето на Българска търговско-промишлена палата. Заглавието “Страст и сънища”, пресъздава вълненията и емоциите на четирима оригинални български художници: Димитър Войнов - син, Александрина Караджова,

Цветелина Русалиева и Теодора Проданова. 20 картини, изпълнени с различни материали - сух пастел, акрил и масло ще покоряват ценителите на съвременното българско изкуство до края на месец октомври.
Събитието бе открито от председателя на УС на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) – Цветан Симеонов. Присъстваха много български медии, представители на бизнеса, приятели на художниците и ценители на изобразителното изкуство.
Арт Виза България вече е и интегрирана медия за изкуство, култура и туризъм и ще коментира и отразява активно желанието и възможностите на нашите творци да се изявяват у нас и в чужбина. Сайтът на медията вече е реновиран и ще приобщава атрактивно и нестандартно бизнесът и туризма към културата и изкуството. Сред първите стъпки в тази посока ще бъде гастроли на млади български художници още през следващия месец в част от топ-хотелите на България.
Галерия „Арт Виза България” ви очаква всеки делничен ден от 9.00 до 17.30 часа, София ул. "Искър" № 9, фоайето БТПП.

За художниците:
Димитър Войнов - син е роден през 1971 г. в София. През 1990 г. завършва Художествена гимназия “И. Петров” в София, а през 1997 се дипломира в Националната художествена академия “Н. Павлович” в София”. Димитър Войнов - син има участия в множество колективни изложби у нас и в Швейцария, Турция, Германия, Франция, Англия и др.
Александрина Караджова - Acrista е худoжник, които вече над 10 години очарова почитателите на изкуството със своите изящни, магически и женствени картини, изпълнени с малко популярния, но изключително експресивен материал - сухия пастел. Наричана “художничката на dolce vita”, Александрина впечатлява ценителите с поетичната си визия за света, с нежност и колорит, които отскоро пресъздава и с други два материала - акрил и масло. Художничката има множество самостоятелни представяния у нас и в чужбина, участия в общи изложби и организиране на благотворителни проекти. От ноември 2010 г. е член на Pastel Guild of Europe. През 2011 г. е включена в изданието Best of Artists Worldwide Charcoal, Pastel & Pencil на Kennedy Publishing, USA. За повече информация посетете www.acrista.bg.
Цветелина Русалиева е родена в град Русе в семейство на художник. Завършва моделиране и конструиране на облеклото и се занимава с мода в продължение на 10 години. Зад гърба си има няколко самостоятелни и успешни ревюта, а през 1997 г. и приз "Най-добър млад дизайнер" на "Форум Българска мода". Завършва интериорен дизайн, след което работи по проекти, вдъхновена от пъстрия свят на тази област. Работата и натрупаният опит разкриват пред нея нови хоризонти и Цветелина постепенно се пристрастява към живописта. Това предначертава по-нататъшния й път, като творец и художник. В момента Цветелина Русалиева се занимава основно с живопис, участва в колективни изложби и успешно се реализира у нас и зад граница.
Теодора Проданова се увлича от рисуването като всяко дете, но по-късно артистичното занимание се превръща в страст. Посещава уроци по рисуване, скулптура и керамика, където овладява техниката и усъвършенства начина си на изразяване. През 1988 год. завършва ВИАС, а междувременно продължава заниманията с изобразително и приложно изкуство. Обича да експериментира с различни техники в изкуството, а участието й в настоящата изложба е първата й по-сериозна изява за представяне пред широката публика.