Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

13 петък се oказа супер фатален за четири светски дами

13 петък се oказа супер фатален за четири светски дами. Създателката на пръстовата живопис с. н. с. Стефка Балджиева проведе атрактивен перформанс в бутиковия хотел „Лозенец”. Под звуците на Вангелис красивата „Лейди България” Цвети Разложка, на която престои участие в световния конкурс „Мис Галакси” в Лос Анджелис, сътвори първата си живописна творба ”Ангелско сияние”. То бе нарисувано с пръсти пред публика от журналисти и гости на празника.
На статива до нея застана младото дарование 16-годишната певица Саманта, която материализира на платното песента си „Огън в рая”. Според цветовите напластявания създателката на Школата за нетрадиционна живопис - физичката-художничка Стефка Балджиева, определи Саманта като нестандартна натура с точен усет към абстрактното.

„Любовният перформанс” бе заснет от младата режисьорка, популярната светска журналистка и сценаристка Нина Никол, която стартира заснемането на провокативен документален филм, който проследява теорията на българската учена Стефка Балджиева за влиянието на изкуството и подсъзнанието в промяната на съдбата и отключване на неосъзнати дарби. Топмоделката и певицата ще преминат курс на обучение в тънкостите на пръстовата живопис и на 13 петък, но март, ще демонстрират майсторството си като художнички сенсуалисти.
Домакинът г-н Велислав Велков – собственик на хотел „Лозенец, също имаше изненада за гостите. В навечерието на Св. Валентин той ги покани на дегустация от елитни вина на Едуардо Миролио, които бяха представени от сомелиер N2 на България Живко Желязков. И ако се двоумите дали да поднесете сьомгата с розе, а бялото вино с газирана вода, специалистът посъветва да преоткриете шампанското, което приляга на всяка храна. Всъщност, ако Саманта потопи присъстващите в „Огън в рая”, то управителят на „Лозенец” потопи гостите в рая на елитните вина.
Стефка Балджиева, която е единствената българка, чийто творби са оценени от елитарния аукцион SOTBIS, пред смаяните погледи на присъстващите нарисува картината „Вихърът на любовта”, която остана в колекцията на „Лозенец”, където ще се състоят и следващите етапи на Светския перформанс. Кои ли ще са следващите участници? Ще се разбереот бъдещите им изложби, но ентусиазмът се указа голям. Много от светските персони искаха да рисуват на бялото платно. Дизайнерката Роза Дочева бе най-напориста и охлади художническите страсти за вечерта на Здравко Буйнов и певеца Димитър Колев-Назар. От нейната творба само с няколко движения феноменалната Стефка Балджиева оформи артистичен натюрморт, който двете дами подариха на един от най-желаните ергени в България Велислав Велков.

PR и организатор на събитието bgbezgranici .com