Банер
Стефка Балджиева открива арт студио за 20-годишният си творчески юбилей

Дългогодишната издателка на списание «Семеен лекар», създателката на пръстовата живопис с. н. с. Стефка Балджиева открива в първия ден на Новата китайска година Галерия за нетрадиционно изкуство и живопис.

Единствената българка, чиийто творби са оценени от елитарния аукцион SOTBIS и присъстват на много елитарни събития в Лондон, чества дведесетилетен юбилей от създаването на Методиката за рисуване на подсъзнателно ниво и на Школата по нетрадиционна живопис. Художничката, известна с дългогодишната си научната дейност в БАН, е сред най-продаваните българки по света и у нас. Зад гърба си има 5000 картини, 22 самостоятелни изложби и множество отличия - три златни приза: на „Мати България”, статуетка „Златен феномен” и със златен медал от конкурса за млади импресионисти в Дубай.

Стефка Балджиева променя съдбата с картини. Отличена е за феноменалните си способности с Създател е създател на теорията за рисуване на подсъзнателно ниво. Нейната арт терапията променя живота на хората в личен, професионален и здравословен план. Стефка първа въвежда през 1985 г. техниката за рисуване с пръсти. В школата си за арт терапия и нетрадиционна живопис е променила живота на стотици хора. Така Стефка Балджиева доказва,че безконтактните калтини не само променят битието, но притежават и изключително въздействие и висока художествена стойност.
Художничката нашумя и с атрактивните перформанси наживо, които направи с нашумели наши творци, както и с активната си здравословна арт терапия за деца, болни от тежки заболявания.
След завидната кариера на учен в областта на физиката, през последните 20 години Стефка Балджиева въведе нова методика в рисуването, която провокира интерес не само у нас, но и зад граница. Творбите на художничката вече имат постоянен дом и той е в новото арт студио „Стефка Балджиева” в бизнес център Friends в кв. Манастирски ливади.

PR и организатор на събитието bgbezgranici.com