Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Стефка Балджиева ориса знаменитости с будистки ритуал

Много творци и бизнес дами дойдоха на откриването на галерията за нетрадиционно изкуство „Стефка Балджиева”. Юбилярката с 2-десетилетен юбилей от първата изложба, посрещна гостите с източен ритуал за хармонизиране на енергията.

Според източните поверия по този начин стартиращата година на Тигъра ще донесе благоденствие на присъстващите. Художничката с 22 изложби зад гърба, която е единствената българка, чийто творби са оценени от елитарния аукцион SOTBIS, бе поздравена от певиците Антонина, Александър Александров-Алекс, Лорадо, актрисата Виктория Милчева и от дизайнерките Таня Мил и Краси Стефанова от „КАВ”. В словото си доц. д-р Бисера Вълева не скри, че творбите са я „поразили с емоцията и откровеността си”. Cъздателката на Школата по нетрадиционна живопис и на Методиката за рисуване на подсъзнателно ниво на авторката бе поздравена от свои ученички, между които и бизнесдамите – Евения Тотева и собственичката на „Астрал Холидей” Жени Стефанова.

Известна с дългогодишната си научната дейност в БАН н. с. Стефка Балджиева е сред най-продаваните българки. Зад гърба си има 5000 картини и множество отличия - три златни приза: на „Мати България”, статуетка „Златен феномен” и със златен медал от конкурса за млади импресионисти в Дубай.
Художничката, която нашумя с атрактивните перформанси наживо с наши творци и с активната си здравословна арт терапия с тежко болни деца, показа на присъстващите как сами да хармонизират енергията по тибетски ритуал.

PR и организатор на събитието bgbezgranici.com