Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Творчески порив след Жеравна вдъхнови Мирела Асенова

След 3-тото издание на Фестивала на народните носии в Жеравна, талантливата художничка Мирела Асенова, бе обхваната от творческо вдъхновение. За няколко дни тя сътвори поредица от платна, посветени на самобитното балканско селище, съхранило непреходността на времето и българщината. „Напеви от Жеравна”, „Селска идилия”, „Къщата с портата”, „Песента на колелетата” са част от картините, които именитата художничка със сливенски корен посвети на този свиден за нея роден край.

Целият цикъл от творби, пресъздал дивната хубост на Жеравна, Сините камъни и Карандила, почитателите ще могат да видят в дебютната самостоятелна изложба на Мирела Асенова, която тържествено ще бъде открита на 1 октомври в „Галерията за нетрадиционни изкуства” в столицата.

Увличащата се по японистика и пантомима художничка е новото голямо откритие на Школата за нетрадиционна живопис на подсъзнателно ниво, създадена от н. с. Стефка Балджиева.

Експозицията „Изгряващото слънце на изкуството” ще демонстрира неограничените възможности на нетрадиционна живопис. Художничката ще покаже на широката публика пейзажи, натюрморти и футуристични композиции, богати на идеи и на завиден живописен замах. Творбите на Асенова вече намериха радушен прием не само у нас, но и зад граница и вече красят частни колекции в Берлин и Стокхолм.

PR на събитието bgbezgranici.com