Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Мирела Асенова изгрява с „Изгряващото слънце на изкуството”

Дни на японската култура стартират в Пловдив, Варна и София

От 1 октомври Галерия „Стефка Балджиева” за нетрадиционно изкуство открива изложбата на възпитаничката на Школата по нетрадиционна живопис Мирела Асенова.

С японска церемония доайенът в методиката по пръстова живопис н. с. Стефка Балджиева и галерията за нетрадиционно изкуство ще посрещнат своите гости и ценителите на творбите на Мирела Асенова. В бизнес център Friends художничката ще посрещне като специален гост актьорът Енчо Данаилов – бате Енчо, с който ги свързва преди всичко увлечението към японистиката. Бате Енчо ще произнесе приветствието си на японски и ще се появи в кимоно за изненада на присъстващите. Майсторска икебана ще демонстрира наживо флористката Валентина Христова от бутик за цветя „Флоранс” пред медии и гости.

Любопитното е, че галерията, която бе открита с тибетска церемония, а сега организира парти с японски нюанси, изпреварва Дните на японската култура, които стартират в три града от 14 октомври и ще продължат до 23 декември.

Н. Пр. Цунехару Текада сподели, че се планират 11 културни мероприятия, които ще представят традиционната японска култура в България. Между тях сао гравиране върху дърво укийо-е и уъркшоп по икебана с участието на майстор Римей Ого. Любителите на киното и изобразителното изкуство ще се запознаят с творбите на режисьора Акира Куросава и художника Икуо Хираяма през месец ноември.

PR и организатор на събитието bgbezgranici .com