Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

Сливенски полъх завладява от творбите на Мирела Асенова

Ева Жечева – председател на културно-просветно дружество на сливенци, живеещи в столицата „д-р Иван Селимински” поднесе поздравителен адрес на художничката-японистка Мирела Асенова за дебютната й изложба „Изгряващото слънце на изкуството”.

- За мен признанието на моите съграждани от Сливен е изключително скъпо, защото в моите картини съм претворила красотата на Карандила, неповторимостта на Жеравна и Сините камъни. В сърцето си нося не само спомените от моя роден град, но и прелестните мигове, които съм нарисувала в десетки мои живописни платна - сподели Мирела Асенова, която по образование е инженер-химик, но нашумя с познанията си в японистиката, пантомимата и айкидото.

Художничката е най-новото откритие на Школата по пръстова живопис „Стефка Балджиева”, а нейната изложба съвпада по време с празниците на японската култура. Картините на Мирела Асенова са изложени през октомври в Галерия „Стефка Балджиева” по нетрадиционно и екзотично изкуство в столицата, където са изложени 50 творби, отразяващи красотите на Сливенския балкан и Япония.

PR и организатор на събитието bgbezgranici .com