Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Неврохирург № 1 у нас с номинация от Медицинските Оскари

Международно признатият д-р Кондов пише стихове и е запален по бойните изкуства. Неврохирург № 1 у нас - д-р Славомир Кондов, получи заслужена номинация от Медицинските Оскари, които ще бъдат връчени на 12 октомври в балната зала на хотел Рамада, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.

Наред с международните си и национални постижения в областта на неврохирургията, д-р Кондов е запален по бойните изкуства и е автор на две стихосбирки. В момента е началник ІІ-ро
Неврохирургично отделение и началник Операционни зали в УМБАЛ” Света Анна”- София.
Славомир Кондов е член на Българското дружество по неврохирургия, пълен индивидуален член на Европейската асоциация по неврохирургия, индивидуален член на Световната асоциация по Хирургия на гръбначния стълб, кандидат член /2016/ на Американската асоциация по неврохирургия, редовен участник в симпозиумите на Walter E. Dandy Neurosurgical Society, председател на дружеството на БЛС при Токуда –Болница и създател на първото частно неврохирургично отделение в рамките на МБАЛ”Токуда”. През 2009 г. той въвежда първата ултразвуково базирана невронавигация в България. Медицински редактор е на второто издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф.Пинкас и проф.Виячки. Автор и съавтор на над 70 публикации. Автор на монографията „Ултразвукова диагностика в неврохирургията”-2011. През 2013 г. прави защита на десертационен труд - Ултразвукова диагностика в неврохирургията /PhD/ с научен ръководител проф. Габровски.
През 2015 г. е член на редакционната колегия на „ International Journal of Surgery and Medicine” и редактор в „ Neurosurgical Revew”.
Носител е на наградата „Златен клипс” – за най-много клипсирани аневризми през 2014 г. в България с клипсове „Сугита” - 24.
През 2015 г. той бе отличен от Националните медицински награди в Категория ”Професионализъм в медицината”. Провежда
множество специализации и курсове в САЩ, Япония, Германия, Великобритания, Норвегия, Испания, Южна Корея и др. През 2006г. Специализира в Норвегия под ръководството на поф. Унсгаард ултразвуково базирана невронавигация.
Д-р Кондов е баща на три деца. Носител е на І дан по бойни изкуства и е член на управителния съвет на клуб по бойни изкуства.
Второто издание на годишните награди NATIONAL MEDICAL AWARDS 2016 ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Български лекарски съюз и други браншови организации.
Повече информация в сайта на организаторите: vipcompr.com.