Банер
Акнето е причина №1 за търсене на дерматологична помощ

Традиционните терапии на акне са твърде бавни за дигиталната ера. Най-доброто решение за справяне с акнеичната кожа е да се третират причините: повишена себумна секреция, хиперкератоза и размножаване на бактерии. EFFACLAR DUO (+) изравнява тена на кожата, има лека текстура, стои много естествено и оставя съвсем естествен завършек.

И най-ефективните терапии изискват седмици, за да се постигне резултат, а истинското предизвикателство за дерматолозите е да насърчават своите пациенти да се придържат към лечението. Дерматологията предлага впечатляващ арсенал от терапии за акне, но те са безполезни, ако пациентът не спазва точните препоръки. За съжаление средностатистическият пациент няма търпението да спазва лечението. Ето защо се търси някакво междинно решение. Според световната статистика едва половината от предписаните рецепти за лечение на
акне се изпълняват правилно.
Въздействието на акнето преминава много по-дълбоко от повърхността на кожата

Редица изследвания сочат, че страдащите от акне имат освен симптоми на тревожност и депресия, така и ниско самочувствие. Това се отразява на продуктивността по време на работа или учене. Акнето има толкова дълбоки ефекти, че лекарите ползват специални инструменти за оценка, за да измерят въздействието им върху пациентите, например Dermatology Life Quality Index, DLQI.

Дерматологичен индекс за качеството на живот
Този лесен, специфичен за кожата въпросник помага на лекарите да идентифицират пациенти, нуждаещи се от психологическа подкрепа, както и лечение на кожата. Ясно е, че акнето е нещо много повече от „безвредно изчакване да премине“.
И селфи културата просто задълбочава проблема, отразява се на самочувствието.
Днешните мъже и жени са обсебени от селфитата и публикуват средно по 3 снимки на ден в социалните медии, след което очакват с нетърпение харесвания и коментари от своите приятели. Но селфитата губят своята спонтанност до 90% от младите хора, които страдат от акне. Хората с акнеична кожа се стремят към безупречната до съвършенство селфи външност на днешните най-големи риалити звезди. Затова правят снимки, само когато са с грим или ги обработват с фотошоп. Това обаче не решава проблема. Хората не разполагат с време, за да прекарват часове наред в ретуширане на кожата си. Гримът може да прикрие пъпки и петна, но резултатът е “фалшив”. Дерматолозите отричат тежкия, скриващ естествените черти грим, който може да влоши акнето.
Незабавна ефикасност
Грижата за акнеичната кожа трябва да става по-бързо, за да е в крак с дигиталната епоха.
Наскоро проведено мащабно проучване, публикувано в Clinical, Cosmetic and Investigational Dermatology действително доказа способността на декоративната козметика да облекчи кожните заболявания на лицето. Резултатите бяха не само положителни, те напълно надхвърлиха очакванията на изследователите. Това е 20% подобрение в качеството на живот!
Със сигурност се усеща като цяла вечност няколкоседмичното очакване лечението на
акне да донесе видими резултати.
Гама продукти против несъвършенства на кожата EFFACLAR DUO (+)
Подкрепена е от дерматолози и от фармацевти и включва 3 продукта, продавани на всяка минута в целия свят. Пускането на пазара на EFFACLAR DUO (+) през 2014 г. отбеляза повратна точка в историята на допълващата дерматологична терапия. От самия старт, този продукт завоюва лидерска позиция на европейския пазар за грижа за акнеична кожа и досега не показва никакви признаци на забавяне.
За първи път формула, разработена за всеки етап от жизнения цикъл на несъвършенствата по кожата, е комбинирана с доказана ефикасност върху цветните белези.
EFFACLAR DUO (+) е не само коригиращо покритие – той е продукт против несъъвършенства, който отговаря на належащите нужди.
За по-добро качество на живот за хората с акнеична кожа се обедини новаторският опит от дермокозметичната ежедневна грижа за борба с несъвършенствата по кожата и впечатляващи ефекти чрез грим. Това сътрудничество доведе до иновация във формулата: оцветена текстура, която притежава цялата ефикасност на оригиналната формула на EFFACLAR DUO (+).

EFFACLAR избавя от несъвършенствата
EFFACLAR DUO (+) е цялостна грижа против несъвършенствата, комбинирана с незабавен ефект на удовлетворение. Активни дерматологични съставки в текстурата изравняват тена и придават естествен вид. Незабавно видимо се изглаждат несъвършенствата, благодарение на фино оцветена текстура, докато несъвършенствата и цветните белези продължават да бъдат третирани в дългосрочен план. Така кожата, предразположена към акне, вече е готова за селфи - EFFACLAR DUO (+) изравнява тена и предлага незабавна визуална трансформация:
EFFACLAR DUO (+) изравнява тена веднага след нанасяне и намалява несъвършенствата и белезите
Акнеичната кожа има своя уникална чувствителност. Често обект на прекомерна хигиена,
лоша грижа и тежки лечения, тя може да стане свръхреактивна към всяко локално лечение.
Пречистените минерални пигменти са съставна част на EFFACLAR DUO (+), чиято текстура има незабавен ефект на изравняване на тена. Лек и лесен за нанасяне, EFFACLAR DUO (+) има некомедоногенната формула за унисекс грижа за кожата, специално разработена за чувствителна кожа, предразположена към акне.

Резултатът е леко и естествено покритие, без запушване на порите. Осигурява незабавно комфорт и свежест, създавайки трайно приятно усещане. Като всички дерматологични продукти за грижа за кожата на La Roche-Posay, тя съдържа нашата естествена активна съставка с антиоксидантно и успокояващо действие, термалната вода La Roche-Posay.
EFFACLAR DUO (+) предлага дълготрайна трансформация на кожата, благодарение на комбинацията от пет активни съставки, за цялостна грижа за справяне с несъвършенствата.
Продуктът изглажда кожата 75,4%.
Продуктът намалява появата на цветни несъвършенства (белези, зачервявания...) 78,7%.
Продуктът е лек и създава усещане на „гола кожа“ 91,8%.
От 24 часа, несъвършенствата са видимо по-малко зачервени.
От 8 дни, несъвършенствата са намалели.
От 4 седмици, порите са отпушени, повърхността на кожата е по-гладка, лъщящите и мазни зони изглеждат регулирани.

Съобщи Тони Титянова