Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

La Roche-Posay за превенция на кожния рак - „Станете Skin Checker“!

За втора поредна година България се включи в глобалната кампания за превенция на кожния рак „Станете Skin Checker“ , която насърчава хората по цял свят да проверяват редовно кожата си и кожата на своите близки, за превенция на кожния рак. Кампанията стартира в 34 страни и призовава хората да станат Skin Checker-и. През 2015 г. La Roche-Posay призова обществото ‘‘Станете Skin Checker’’! Мисията на La Roche-Posay за превенция на кожния рак е подкрепена от над 30 милиона Skin Checker-и от цял свят.

Ако сте загрижени за любим човек, вгледайте се в неговите бенки! Но бъдете сигурни, че степроверили всяка от тях! Важно е по-голяма част от обществото да се запознае с метода АBCDE – лесен и достъпен начин за проследяване на бенките. При съмнителни белези или промяна в тях, потърсете консултация с дерматолог.
Проверката на всяка бенка: зад ушите, по скалпа, под гърдите, между пръстите на краката, под мишниците и дори на най-интимните зони, може да бъде от решаващо значение за ранното откриване и лечението на кожния рак. Правилната проверка на кожата си еникакви зони да не пропускат.
Между декември 2014 г. и януари 2015 г. La Roche-Posay и IPSOS проведоха глобално проучване сред 19 569 души от 23 страни, за да разберат навиците при излагане на слънце и ползване на слънцезащитен крем в глобален мащаб. Над 9 от 10 участници заявяват, че са наясно, че незащитеното излагане на слънце може да увеличи риска от рак на кожата. Въпреки че е налице глобално осъзнаване на опасностите от слънцето, проучването разкри няколко тревожни модела на поведение на слънце: 80% от хората не се опитват да стоят на сянка, докато са навън под слънчевите лъчи! Ясното осъзнаване не винаги има връзка с безопасно поведение на слънце, подчертавайки значението и важността на мисията на La Roche-Posay.
ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ?
- Всеки 2-ри човек никога не е посещавал дерматолог за проверка на кожата си. 
- 1/3 от всички видове рак са рак на кожата.
- Над 200 000 случаи на меланом са диагностицирани всяка година.
- 1 човек умира от меланом на всеки час.
- 90% от случаите на кожен рак са лечими за разлика от много други форми на рак,, ако бъдат открити навреме
 -Всичко, което трябва да направите е да бъдете активни в превенцията на рака.
> Не е нужно да го правите сами.
- 73% от хората не винаги използват слънцезащитен крем за лице.
- 95% от хората не винаги носят дрехи с дълги ръкави или защитно облекло, когато се излагат на слънце.

А това означава, че всеки има силата да предотврати заболяването. Меланом е вид рак, който може да се види с невъоръжено око, така че станете Skin Checker,използвайте метода ABCDE и рано открийте кожния рак. Спасете кожата си! Лесно е като ABCDE. Тази година La Roche-Posay направи стъпка напред и гарантира, че хората не само говорят, но са и по-активни при извършване на прегледите на собствената кожа и тази на хората, които обичат. La Roche-Posay работи за повишаване на информираността и разбиране на безопасното излагане на слънце, като се фокусира върху трите ключови фактора за оптимална слънцезащита, помагайки в борбата срещу рака на кожата.
Какво да направите, за да спасите кожата си?
1. Защитете кожата си с Anthelios.
2. Проверете бенките си и го правете редовно.
3. Бъдете отговорни, когато сте на слънце всеки ден.

Въпреки че всяко едно от тези действия само по себе си играе важна роля в борбата с негативните ефекти на слънцето, трябва да изпълните и трите, за да постигнете резултат. Важно е хората да осигурят защита на кожата си от вредното въздействие на UV лъчите. Дори при слабо UV лъчение, слънчевите лъчи могат да въздействат отрицателно върху кожата. Ракът на кожата се лекува успешно при ранно диагностициране и затова посланието е ясно – защитете се и проверявайте редовно кожата си, за да откриете навреме подозрителни лезии.
Ефективна защита от слънцето за Вас и любимите Ви хора.
Базирайки се на 30-годишния опит в слънцезащитата и с цел превенция на кожни нарушения, предизвикани от UV лъчите, La Roche-Posay е лидер в борбата с рака на кожата и насърчаването на безопасно поведение при излагане на слънце. През 2016 г. La Roche-Posay ни улеснява, за да можем с лекота да постигнем трите и да спасим кожата си. Това би могло да спаси вашия живот или този на близък човек.
La Roche-Posay открива, че мнозина нямат навика да ползват редовно слънцезащитен крем, въпреки известните рискове от излагане на слънце.
Важно е хората да имат безопасно поведение, всеки път когато са на слънце, като оптимизират широкоспектърната защита. Няма значение колко ефикасен е слънцезащитният крем и колко е добър, той няма да действа, ако не се използва. La Roche-Posay предлага разнообразни формули с висока ефикасност, елегантни текстури и аромати, желани от потребителите, които ще допринесат за ефикасната защита на кожата.
Лидери в широкоспектърната защита, Лаборатории La Roche-Posay са доказали, че дългите UVA лъчи, които формират по-голямата част от ултравиолетовите лъчи, достигащи до земната повърхност, присъстват през цялата година. Тези лъчи могат да провокират възпалителна реакция и да генерират свободни радикали, които причиняват увреждане на кожата (пигментация, бръчки, чувствителност на кожата, отслабване на защитната й функция и в дългосрочен план - потенциално рак на кожата). През 2016 г. La Roche-Posay предлага последната иновация в гамата Anthelios, осигуряваща лесно и ефективно нанасяне на слънцезащитен крем, независимо къде се намирате.
През 2016 г. La Roche-Posay откри, че замърсяването действа чрез същите механизми, както дългите UVA лъчи. Рискът е още по-висок, когато замърсяването и UV лъчите комбинират въздействието си. За да се справи с тези два неприятеля на кожата, La Roche-Posay предлага нова защитна технология: [XL] -PROTECT™. Тази иновативна технология е нещо повече от стандартна филтърна система, съчетаваща: MEXOPLEX™ - филтърната система на La Roche-Posay, която осигурява оптимална и широкоспектърна защита от UVB до дългите UVA лъчи, като защитата от UVA лъчи е по-висока от европейските препоръки. Ексклузивният антиоксидантен комплекс противодейства на инфрачервените лъчи и замърсяването, в чийто състав влиза термалната вода La Roche-Posay и витамин Е, както и други мощни антиоксиданти. Ето защо новата технология [XL]-PROTECT™ предлага широкоспектърна UV защита, както и защита против замърсяване за още по-добрo действие от преди.
Нова гама продукти за насърчанане на здравни навици при излагане на слънце.
Защитата на кожа започва с нанасянето на слънцезащитен крем, но използването на правилното количество също е важен фактор. Това вдъхнови въвеждането на промени в новата гама Anthelios. През 2016 г. La Roche-Posay въвежда слънцезащитни продукти с приянен аромат. За своите продукти с аромат, La Roche-Posay създаде нова ароматна идентичност - хипоалергенен парфюм, специално разработен за чувствителната кожа. Новите опаковки – туба с помпа, позволяват да се използва правилната дозировка на фотопротектора - за оптимална защита и лесно нанасяне.
Разнообразието от текстури улеснява подбора на най-подходящия слънцезащитен продукт.
Малките неща могат да помогнат за спасяване на живота, когато става въпрос за безопасно поведение на слънце. La RochePosay насърчава всички да възприемат добрите навици, за да защитят и спасят кожата. В клипа с далматинците от миналата годинаще се научите как добре да огледате тялото - https://www.youtube.com/watch?v=e4bv6jaUnSA.

Съобщи Тони Титянова