Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Нестле подкрепи ЕС за разработване на общоевропейска политика в областта на храненето

Нестле обновява съществуващото си портфолио от храни и напитки и разработва персонализирани хранителни продукти, за да помогне на хората в контрола и превенцията на заболявания. Нестле подкрепи усилията на холандското председателство на ЕС за разработване на общоевропейска политика в областта на храненето, която да мотивира индустрията да инвестира в по-здравословни продукти.

Луис Кантарел, изпълнителен вицепрезидент на Нестле за региона на Европа, Близкия изток и Северна Африка, сподели, че общоевропейска политическа рамка ще мотивира индустрията да инвестира в балансирано и здравословно хранене. В следващите няколко месеца компанията ще обяви нови ангажименти в областта на балансираното хранене и здравето. „Фактът, че до 30% от населението на ЕС е с наднормено тегло означава, че имаме проблем и са необходими повече мерки… На този етап разполагаме с 28 различни национални решения на един и същи проблем. Ако ги заменим с една силна и дългосрочна политическа рамка на ЕС, ще създадем равни условия и ще насърчим конкуренцията за повече иновации в областта на балансираното хранене“, каза той.
През последните две години Нестле е премахнала 8 600 тона захар от портфолиото си с храни и напитки, както и 260 тона сол и 440 тона наситени мазнини. В следващите няколко месеца компанията ще обяви нови ангажименти в областта на балансираното хранене и здравето. Освен че обновява съществуващото си портфолио от храни и напитки, Нестле отговаря на предизвикателството като разработва персонализирани хранителни продукти чрез звеното си Nestlé Health Science, създадено през 2011 г. В момента компанията изследва влиянието на генетични и други индивидуални фактори върху ползите от здравословното хранене. Следващото поколение от балансирани здравословни храни е научно-обосновано, персонализирано и може да изиграе ключова роля в превенцията и контрола на заболяванията.
Луис Кантарел говори на събитие по случай 150-годишнината на Нестле в Белгия, което привлече личности от политическия живот и гражданското общество на ЕС и имаше за цел да обсъди храните, устойчивостта и бъдещето на здравословното хранене, както и ангажиментите на Нестле към обществото.
Хранителната индустрия се стреми към повече иновации, както и към производството на храни, съответстващи на новите модели на хранене и демографските промени.
Съобщи Тони Титянова