Банер
Можем ли да избягаме от семейните наследствени болести?

Вярна ли е българската поговорка „Старост нерадост”? Лекари хомеопати ни съветват как да се грижим за себе си, така че да избегнем редица заболявания, с които сме фамилно обременени. Хипертония, диабет, метаболитен синдром, сърдечносъдови проблеми са сред болестите, които се проявяват в някое от следващите поколения поради семейна генетична обремененост. Само че съвременната медицина развенчава мита за върховното господство на гените.

Медицината развенчава митовете

Епигенетиката доказва, че не само наличието на определени гени, но и външните влияния от средата определят състоянието и функционирането на организма. Приемаме гените и генетичната информация, закодирана от своите родители, но можем до голяма степен да влияем върху своя наследствен материал. Дали ще се изяви или не дадено заболяване, зависи и от средата, в която живеем, храната, която ядем, начина, по който мислим, а също и как избираме да се лекуваме и да се грижим за себе си. И ако сглобим правилната „мозайка” от всички тези елементи в нашия живот, няма нужда да се тревожим толкова от наближаването на старостта.

Какво избирате - лекарства с шепи или профилактика?
За появата на диабета например се оказва, че много по-решаваща роля имат начинът на хранене и това как се справяме със здравословните си проблеми в ежедневието, отколкото генетичното предразположение. Силният и продължителен стрес също има връзка с почти всички заболявания, тъй като организмът не успява да го преработи, въпреки че се ангажират всички сили и системи на тялото и психиката.

Наследствеността увеличава изключително много риска от инфаркт, инсулт, хипертония. Те влизат в групата на т. нар. многофакторни болести, тъй като отново гените не са единствените виновници за появата им. Ако пушите, прекалявате с алкохола и се храните нездравословно, вероятността да страдате от високи нива на лошия холестерол и съответно да сте застрашени от сърдечносъдови проблеми е също толкова висока. Стресът и начинът на живот отново са главни виновници за проблемите със сърцето. Можете да сте слаби, фанатично да спортувате и да спазвате здравословни диети и... пак да направите инфаркт, тъй като живеете с огромно натоварване на психиката ден след ден и не намирате време за разтоварване и почивка.

Отговорността за здравето ни е изцяло наша
За високото кръвно или високата захар не можем да се оправдаваме с напредването на годините или с хипертонията или старческия диабет на мама, татко, баба или дядо. С помощта на своевременна профилактика и правилна грижа за себе си с хомеопатия и Шуслерова терапия можем да понижим риска от поява на редица болести, към които имаме наследствено предразположение.

Как с природни средства да стимулираме естествените способности на организма да се възстановява и как да подготвим тялото си за добро здраве и дълголетие? На тези въпроси ще отговорят лекари хомеопати на безплатни образователни лекции, организирани по повод Световната седмица на хомеопатията 2016 г. Тема на седмицата тази година е „Как да избягаме от семейните наследствени болести? Медицината развенчава митовете”. Специалистите ще отговарят на вашите въпроси на лекциите в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Велико Търново и ще дават съвети как да се предпазим от често срещани хронични заболявания, влошаващи сериозно качеството на живот на българина. Лекциите се организират от Асоциацията на лекарите хомеопати в България с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз.

Вход свободен!
Очакваме ви от 18.30 ч. в:

Бургас, 11 април, Куклен театър. Лектор: д-р Маринела Корнел, лекар хомеопат
София, 12 април, НДК, зала №9. Лектор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на АЛХБ
Варна, 12 април, хотел „Черно море”. Лектор: д-р Искра Капинчева, лекар хомеопат
Пловдив, 13 април, хотел „Санкт Петербург”. Лектор: д-р Дора Пачова, лекар хомеопат, председател на АЛХБ
Велико Търново, 13 април, Голямата зала на Общината. Лектор: д-р Георги Хаджиев, лекар хомеопат
Русе, 14 април, Доходно здание. Лектор: д-р Георги Хаджиев, лекар хомеопат
Стара Загора, 14 април, хотел „Верея”. Лектор: д-р Мария Грозева, лекар хомеопат