Банер
Седмица на хомеопатията от 11 до 15 април 2016

В цял свят на 10 април се отбелязва Международния ден на хомеопатията. Тази година Международната медицинска хомеопатична лига ще проведе честванията в Делхи, Индия.
На тази дата през 1755 г. е роден д-р Кристиян Фридрих Самуел Ханеман, създател на този лечебен метод. Ние отдаваме почит на този лекар, учен и изследовател и на лечебното изкуство, което ни е завещал.

Как да избягаме от семейните наследствени болести?
Медицината развенчава митовете.

Това е темата на Седмица на хомеопатията през 2016 г. От 11 до 14 април 2016 предстоят образователни лекции в 7 града в цялата страна на тема „Как да избягаме от семейните наследствени болести?”. Най-добрите лекари хомеопати в България ще отговарят на вашите въпроси и ще коментират какво е новото разбиране за влиянието на гените и външните фактори за появата на заболявания като захарен диабет, хипертонична болест, метаболитни нарушения, сърдечносъдови проблеми и др.
Входът е свободен.
Хомеопатията може да ни помогне за превенцията и ранното лечение на редица наследствени заболявания. Подробности по темата ще научат всички, които дойдат в Националния дворец на културата.

На 12 април в зала 9 на НДК е лекцията в София

Д-р Дора Пачова, председател на Асоциацията на лекарите хомеопати в България, ще запознае присъстващите с хомеопатията като превантивна медицина, като акцентът ще бъде поставен на наследствените болести.
На лекцията ще научите как с природни средства да стимулирате естествените способности на организма да се възстановява.

Наистина ли сме обречени да наследим болестите в семейството ни?
Какво е новото разбиране за влиянието на гените и външните фактори за появата на заболявания като захарен диабет, хипертонична болест, метаболитни нарушения, сърдечно-съдови проблеми и др.
Как с природни средства да стимулираме естествените способности на организма да се възстановява?
Как да подготвим тялото си за добро здраве и дълголетие!

На тези и много други въпроси ще отговорят лекторите на Световната седмица по хомеопатия 2016 пред българска публика в 7 български града:
11 април 2016 г.
Лектор: д-р Маринела Корнел, Куклен театър, Бургас
12 април 2016 г.
Лектор: д-р Искра Капинчева, хотел „Черно море”, Варна
Лектор: д-р Дора Пачова, НДК, зала 9, София
13 април 2016
Лектор: д-р Дора Пачова, хотел „Санкт Петербург”, Пловдив
Лектор: д-р Георги Хаджиев, Голямата зала на Общината, Велико Търново
14 април 2016
Лектор: д-р Мария Грозева, хотел „Верея”, Стара Загора
Лектор: д-р Георги Хаджиев, Доходно здание, Русе

Седмица на хомеопатията се отбелязва ежегодно в над 40 страни по целия свят.

Световната седмица на хомеопатията се организира от от Асоциацията на лекарите хомеопати в България, с подкрепата на Немския хомеопатичен съюз.