Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Д-р к.м.н. Сергей Теребов ще лекува с плазмафереза в дом „Детелина“ в Костенец

Плазмаферезата е екстракорпорален метод за терапия, който навлиза широко както в профилактиката и лечението на различни заболявания, така и като подмладяваща и разкрасителна терапия. Процедурата почиства кръвта и всички тъкани и клетки, като отстранява от тялото плазмата, съдържаща токсини, вируси и бактерии, които провокират различни заболявания или са следствие на съществуващи такива. И у нас предстои да се открие наскоро консултативен кабинет, със специализирано медицинско оборудване от най-висок клас, за диагностика и лечение чрез плазмафереза в „Дом Детелина“ Костенец, където хора в напреднала възраст ще получават специализирана грижа чрез екстракорпорални методи, какъвто е плазмаферезата. Специално от Русия за целта идва водещият специалист д-р Сергей Теребов - ръководител на Медицински департамент във Военноморската болница в Москва.

Кандидат на медицинските науки, д-р Теребов е добре познат в България, където от 2000-2005 г. обучава специалисти по плазмафереза във Военно медицинска академия, София: „Отдавна работя с българските колеги, преди две десетилетия имаше тесни контакти и отношения с Военно-медицинската академия - Санкт-Петербург, като споделяхме най-съвременните методи в областта на здравеопазването.“ Известният московски лекар к.м.н. Сергей Теребов, работещ в Централната клиника на Военноморския флот в руската столица, е сред водещите световни специалисти чрез мембранна плазмафереза - нов метод за пречистване на кръвта и ефикасна терапия, имаща за цел да изхвърли от организма различни патологични продукти. Човек оздравява бързо без прием на лекарства, които потискат симптомите, се обезпечава дезинтоксикация на организма, подобрява се кровообращението, укрепва имунната система, има противовъзпалителен и антиалергичен ефект. Доказано е, че плазмаферезата е ефективна при над 200 заболявания, включително при тежки форми на атеросклерозата, наркоманията и високо кръвно и холестерол.

Плазмаферезата – метод за профилактика, за лечение и подмладяване
От популярния специалист, водещ в трансфизиологията - наука, занимаваща се с проблемите на лечението чрез пречистването на кръвта, научаваме повече за този лечебна и регенеративна процедура: „Ако се върнем в историята, кръвопускането е един от най-старите методи в медицината. Всички религии и вери са го допускали в миналото. Плазмаферезата се използва за терапия на редица заболявания – имунологични, свързани с метаболизма, респираторни, туберкулоза, при тежки случаи на спешна медицинска помощ и за профилактика. Първоначално се прилага във военната медицина, при бедствени и екстремни обстоятелства, след което навлиза в специализираните клиники и в реанимацията, докато сега е достъпна практически за всеки.
Вече 8 години се прилага плазмаферезата и в България. Използва се за "подмладяване" на организма като цяло, след извличане на всичко, което е лошо, освобождава се тялото от шлаки, холестерола, извлича токсините и се съхранява всичко, което е здраво. Методиката на пречистване на кръвта - мембранната плазмафереза, има широко приложение - профилактично при здрави хора, които искат да регенерират организма си и от болни и възрастни хора с хронични, автоимунни заболявания, включително алергия, бронхиална астма, кожни проблеми…“

Плазмаферезата вече не е лукс и процедура само за VIPперсони
Процедурата е изключително популярна и периодично на нея се подлагат известни бизнесмени, светски персони, министри и дори президенти на различни държави. В основата на мембранната плазмафереза е разделянето на кръвта на плазма и клетки (еритроцити, левкоцити, тромбоцити) с помощта на плазмафилтър. Знае се, че в плазмата се възстановява в организма много по-бързо от кръвните клетки и в нея се съдържат различните вредни за организма съставки.
От к.м.н. д-р С. Теребов научаваме, че благодарение на изобретяването на нов малък по размер апарат - филтър за плазмафереза, методът на лечение става по-евтин и общодостъпен
„Това е благодарение на уникалният фильтр, който няма аналог в Европа и в света. Той се произвежда в град Дубне въз основа на военно-космическеси технологии. Така апаратът може да се сложи в куфарче и е лесно преносим. Успешно е внедрен в медицината и прави плазмаферезата достъпна за повече хора – с оглед на мястото на прилагането и на цената.
Плазмафилтърът разделя кръвните телца и плазмата. Плазмата се събира в отделен резервоар, а всички кръвни клетки на пациента се връщат обратно през катетъра във вената. По време на една сесия на плазмафереза се извлича 25% от общия обем циркулираща плазма в организма.“

Достъпна и десетина пъти по-евтина
Плазмаферезата се извършва от много време в редица болници по света, но апаратурата е различна – голяма и скъпоструваща. Апаратът, с който работи в България к.м.н. Сергей Теребов е уникален във всяко отношение. Процедурата плазмафереза освен че лекува множество болести, се препоръчва за превъзмогване на старческата немощ, за подмладяване на кожата и най-често за профилактика – за да бъде човек дълго време здрав и жизнеспособен.
Курсът се състои от 4 сеанса, а мобилността на апаратурата, която се събира в куфар, тежащ 12 кг, дава възможност на повече хора да се подложат на процедурата плазмафереза. В момента периодично д-р Сергей Теребов идва в София и във временен консултативен център на ул. „Шипка“ работи за българските пациенти. „Скъпоструващата хиляди долара в редица световни клиники процедура, благодарение на новата руска техника стана достъпна и масова. Задачата ни е да превърнем процедурата плазмафереза в народна здравословна процедура. Тя струва десет пъти по-малко в сравнение със западното оборудване“, сподели д-р Сергей Теребов. Произведените в Дубне филтри намират широко приложение както в Русия, така и зад граница - за наша радост вече са достъпни и за българите, които предпочитат екстракорпоралните методи за терапия . Всеизвестно е, че плазмаферезата наистина спасява живота на много хора и е най-добрият метод за пречистване на кръвта и организма от бактерии, токсини, антигени, антитела, за нормализиране на холестерина. Най-доброто е, че освен този авангарден световен медицински метод българите имат възможността да бъдат лекувани от изтъкнатия доктор Сергей Теребов, специалист по плазмафереза със 30 годишен стаж, получил държавна премия за разработването и внедряването на мембранните технологии.
След откриването на Дом „Детелина“ в Костенец ще бъдат осигурени още по-подходящи условия за предлагане на едно място на природосъобразен начин на живот, професионална медицинска грижа и социална ангажираност.
Антоанета Титянова