Банер
Банер

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За информация и  начин да  закупите книгата "Обичай ме навеки" 

Продължава...

Графиня Ангелика Волфскийл за лечение на женските болести и мястото на Шуслеровата терапия в грижите за женското здраве

Защо все повече жени, дори и на млада възраст, се срещат със заболявания като кисти на яйчниците, ендометриоза, възпалителни гинекологични проблеми, миоми и др.? Как с природни средства и Шуслеровата терапия може да се съхрани женското здраве и да се излекуват редица заболявания, без да се стига до хирургична намеса? На тези и други въпроси ще отговори графиня Ангелика Волфскийл, най-популярният немски натуропат и Шуслеров терапевт, която пристига в България за пети път по покана на Европейското общество по интегративна медицина.

Ангелика Волфскийл ще изнесе безплатни образователни лекции в София, Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново. Пред широка публика тя ще предаде дългогодишния си опит в лечението на различни остри и възпалителни процеси на женската полова система, кисти на яйчниците и поликистозни яйчници, свличане и пролапс на матката, миома, ендометриоза, микози, нарушения на менструалния цикъл и предменструален синдром, климактериум и др.
Графиня Ангелика Волфскийл има дългогодишна успешна практика като натуропат. Използва различни природни методи на лечение - хомеопатия, ирисова диагностика, аюрведа, китайска медицина. С помощта на Шуслеровата терапия тя работи за овладяване на възпалителните процеси, за балансиране на хормоните, при нарушена обмяна на веществата и др.

В Германия природолечението и Шуслеровата терапия представляват важен дял в профилактиката и грижите за женското здраве и за запазване на репродуктивните възможности.
По данни и информация за здравето на жените в Европейския съюз заболяванията на женската полова система водят до сериозно влошаване на качеството на живот, като в редица случаи застрашават и репродуктивните възможности. Причини за репродуктивни проблеми вследствие на патология на женската полова система най-често са: възпалителни процеси и инфекции, ендометриоза, аномалии на яйчниците, хормонален дисбаланс при поликистозни яйчници и др.
Ендометриозата е едно от заболяванията, което може да доведе до безплодие. При него маточната лигавица се разраства извън маточната кухина. Среща се при около 10% от жените в репродуктивна възраст. Рискови фактори за развитието на ендометриоза са възрастта, нaднормено тегло, менструални нарушения, има и генетична предиспозиция. Страдащите от ендометриоза по-често развиват и автоимунни заболявания, например ревматоиден артрит. Рискът от повторна поява на ендометриоза след проведено лечение достига до 15%.
Синдромът на поликистозните яйчници е заболяване, което се установява при 5-10% от жените в репродуктивна възраст и е една от причините за безплодие и стерилитет. Най-често засяга жени във възрастта между между 15 и 25 г. Тъй като става дума за хормонално разстройство, лечението е комплексно и продължително.
Маточните миоми засягат около 70% от жените, заболяването е сред водещите причини за гинекологични операции. Миомата е доброкачествен тумор – образувание на маточната мускулатура, чието нарастване е свързано с хормоналния баланс и нивата на естрогена. Често миомите спонтанно изчезват сами след настъпвне на климактериума. Отстраняването или обемната редукция на миомните възли не гарантира, че няма да настъпи растеж на една или повече нови маточни миоми. Единствено цялостното хирургично отстраняване на матката (тотална хистеректомия) изключва възможността за поява на нови образувания. За съжаление подобен подход има своите сериозни неблагоприятни за здравето на жената последствия.
Много жени търсят помощ поради възпалителни заболявания на влагалището или шийката на матката, които могат да доведат до безплодие или извънматочна бременност. А под влияние на неблагоприятни фактори от околната среда, стрес и заболявания все по-често се наблюдава преждевременно навлизане в пременопауза и менопауза, които могат да отключат сърдечносъдови заболявания, остеопороза, рак на гърдата и др.
Антоанета Титянова

Лекциите на графиня Ангелика Волфскийл са безплатни и стартират в 18.30 ч. в:
София, 23.11, НДК, зала №6;
Велико Търново, 24.11, Голямата зала на общината; В
арна, 25.11, х-л „Черно море”;
Бургас, 26.11, Културен дом на нефтохимика;
Пловдив, 27.11, х-л „Санкт Петербург”.