Банер
Банер

 Проучване на туристическия потенциал в община Ботевград. 

Продължава...

От 75% до 90% от посещенията при лекарите се дължат на стрес, според данни на Българска асоциация за развитие на енергийната психология

Председателят на Българска асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП) – Ирена Рельовска-Бартън запозна българската аудитория с най-новите научни данни и новостите в областта на енергийната психология, представени на Втора световна конференция по Пренареждане на Матрицата в Бирмингам, Великобритания.

Тя изложи последни научни факти в областта, обсъждани на срещата от учени, експерти, преподаватели и почитатели на иновативния метод, признат в цял свят. На Конференцията страната ни бе представена от Асоциацията в лицето на Ирена Рельовска-Бартън. Тя е преподавател по ТЕС и Пренареждане на Матрицата към Академията по ТЕС (www.eft4success.eu) и Пренареждане на Матрицата (Великобритания), член е на Международната асоциация за развитие на меридианните техники ААМЕТ International и АМТ (Асоциация за Меридианни Терапии). Тя е единствената българка от около 300 души в света с академичния сертификат по ТЕС от създателя на метода Гари Крейг. Основател и Управител на Българска асоциация за развитие на енергийната психология (БАРЕП), от 2010 г. активно популяризира методите на енергийната психология.
Г-жа Бартън цитира факти, изложени д-р Брус Липтън, световноизвестен учен и изследовател на стволовите клетки и автор на бестселъра „Биология на убежденията“, лауреат на наградата за мир “Гоа“ 2009. През 60 г. д-р Липтън започва да клонира клетки и открива, че не ДНК, а сигналът от външната среда контролира поведението на материята. Според него „човешкото подсъзнание е истинският творец на реалността ни, защото осъзнаваме едва 5% от нашата когнитивна дейност, а останалите 95% от нашите решения, действия, емоции и поведение се извършват несъзнателно под въздействието на заучени програми на поведение“. Ние създаваме собствена биология посредством нашия мозък. Той генерира „хранителните вещества“ от хормони за клетките в зависимост от интерпретацията на сигнала от околната среда (любов или страх) и това оказва пряко влияние на здравето ни. Примерно проблемът с високо кръвно налягане, чието медикаментозно лечение дава нежелани странични ефекти включително намалено либидо, ефективно може да се третира с методи от енергийната психология за намаляване на стреса.
Председателят на БАРЕП представи видео материали от събитието и основни акценти от лекциите на водещите - ТЕС Мастър Карл Досън, създател на метода Пренареждане на Матрицата; д-р Дейвид Хамилтън, учен-фармацевт, автор на 6 книги на Хей Хаус и експерт в плацебо ефекта, четири от неговите книги са преведени на български език; д-р Робърт Холдън, чиято новаторска работа е представена многократно по ВВС, Опра Уинфри и Фестивалите на ХейХаус, и др. Видеоклиповете й с ТЕС в интернет са гледани десетки хиляди пъти.
Съобщи Антоанета Титянова