Банер
НАУКАТА ЗА АРОНИЯТА

 Клинично доказан ефект

Освен в много световни клиники и у нас в Окръжна болница гр. Ловеч е проведено експериментално лечение на хипертонично болни пациенти с трикратно приемане на 50 ml. 

сок от арония дневно, обогатен с витамин C. Установено е, че кръвното налягане се нормализира и стабилизира дълготрайно в сравнение с това на болни, лекувани медикаментозно. Проведените научни експерименти във ВМИ гр. Варна и гр. Пловдив показват положителни резултати при третирането на ракови образувания в черния дроб и трайно снижаване на стойностите при болни от захарен диабет.

Освен вкусовите си качества всички производни на аронията, а те са освен живият сок, прясно сушена арония, екстракт от арония на прах, чай от арония, вино от арония и много други, подробно изброени в ПРОДУКТИ имат редица полезни ефекти и свойства:

Антирадиационен ефект – необходим за работещите с компютри, ползващите мобилни телефони, и в условия на други радиационни лъчения. След аварията във Фукушима, Япония, Министерство на здравеопазването на Япония предопреди, че най-ефективният и единствен природен детоксикант, който спомага изчистването на радиацията от организма е Арония.

Мощен антиоксидантен и с мутагенен ефект – от 3 до 5 пъти по-силен от останалите витамини А, С, Е, а конкретно по отношение на съдържанието на антиоксиданти в аронията то е най-високото измерено някога в природен продукт.

Съдържанието на високи нива на танин определя и силното кръвоспиращо действие на аронията!

На този силен антиоксидантен ефект на аронията се дължи факта, че консумацията и унищожава свободните кислородни радикали, които организма ни приема всеки миг от замърсената околна среда, които увреждат клетъчната мембрана и променят нормалният състав на клетките. Успешно може да се ползва в комплекса от мерки, както за превенция, така също и за борба с раковите образувани, но преди всичко злокачествени образования на щитовидната жлеза, панкреаса и дебелото черво. От друга страна като силен имуномодулатор регулира функциите на жлъчката и черния дроб.

Тонизиращ ефект – повишава жизнените сили на организма, подпомага преодоляването на нервните разстройства и преумора, стимулира регенерирането на мускулната и костна тъкан, кръвообразуването и обмяната на веществата.

Противоалергичен ефект – благоприятен при различни алергични реакции.

Използува се при хипоациден гастрит (с намалена секреция на стомашен сок), кръвоизливи, анемии, ревматизъм. Най-подходящ за бременни, деца, диабетици, активни спортисти, ползуващи големи количества изкуствени стимулатори.

Незаменим при пречистващи организма диети. В съчетание с плод или натурален ябълков сок или ябълков пектин, стимулира и е с мощно очистващо действие на кръвоносната и отделителната системи.

Няма база за сравнение! Фактите потвърдени от всички изследвания говорят. Аронията е с несравнимо числено превъзходстнво като съдържание на антиоксиданти сравнена не само с всички дребноплодни, но и с всички останали плодове.

Антиоктсидантната стойност на аронията надхвърля измерената на всеки друг продукт в природата. (measured in ORAC Oxygen Radical Absorbance Capacity – by the USDA). In addition, the high concentration of anthocyanins and polyphenols make it more superior and better than any other product in the nature.

Food ORAC Scores
Source of Information – USDA
(Oxygen Radical Absorbance Capacity)

Food Serving size ORAC

Aronia 100 grams 16,062

Blueberry 100 grams 9,621

Cranberry 100 grams 9,090

Prune 100 grams 6,100

Blackberry 100 grams 5,905

Pomegranate 100 grams 4,479

Strawberry 100 grams 4,302

Red Delicious 100 grams 2,936
apple

Granny Smith 100 grams 3,898

Американските научни среди я поставят на първо място сред поливитаминозните плодове.

Source: USDA (2007) Database

Виж още референции от световните научни среди: http://aroniabg.com/en/research-sources/

Съобщи : в. "Вестник за дома"

Пенка Цочева 
1113 София, България
+ 359 886 759 584
+ 359 886 518 033
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

http://aroniabg.com/