Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Ракът на простата е най-срещаното онкологично заболяване при мъжете

Над 92 000 души в Европа губят битката с болестта всяка година, 2 млн. европейци са с поставена диагноза. Това бе съобщено на пресконференцията „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата“, организирана от Българското урологично дружество. По време на събитието специалисти представиха актуална информация за рака на простатата - най-често срещаното онкологично заболяване при мъжете с тенденция за нарастваща заболеваемост.

продължава>
 
Множествената склероза не е присъда. „Не ме е страх и не съм сам."

Преди дни България се присъедини към десетки държави по света като част от Световния ден на множествената склероза. Събитието се отбеляза с концерт в София на лятната сцена на НДК и акцентира на силата на духа на хората с тази диагноза. Въпреки мрачните синоптични прогнози, времето бе съпричастно към хората с множествена склероза, като щедро дари със слънце зрителите и участниците.

продължава>
 
Световния ден на множествената склероза посрещаме с концерт

Всяка година на 30 май е Световният ден на множествена склероза. В България по неофициални данни има над 10 000 души, диагностицирани с болестта. Всяка година 80 българи се разболяват от множествена склероза. Заболяването е едно от най-честите неврологични заболявания, а нейните първи прояви обикновено се регистрират в най-активната възраст – между 20 и 40 години. За съжаление, има тенденция към намаляване на възрастовата граница, и към днешна дата най-младият диагностициран пациент е на 12 години.

продължава>
 
Всичко за диабета на едно място

В световен мащаб 1 от 11 възрастни страда от диабет, а на всеки 6 секунди един човек губи живота си вследствие на заболяването. Ако не се предприемат незабавни действия, се очаква до 2045 г. хората, живеещи с диабет, да се увеличат с 204 млн. (от 425 млн. през 2017 г. до 629 млн.). В Европа броят на диабетно болните между 20 и 79 години е 58 млн. души, а у нас близо половин милион българи имат диабет тип 2.

продължава>
 
ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ЗА РАЗВИТИЕТО НА РАК НА ЯЙЧНИЦИТЕ Е ГЕНЕТИЧНА МУТАЦИЯ

За трета поредна година бе отбелязан Световният ден за борба с рака на яйчниците, който се провежда от 2013 г по света с редица инициативи. Целта е да се повиши обществената информираност относно заболяването, от което ежегодно в световен мащаб се диагностицират 240 000 жени, а в България около 800 жени, като 421 от тях губят живота си.

продължава>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>

Страница 1 от 19