Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Спортен туризъм

Българското Черноморие предлага великолепни условия за динамична почивка и активен спорт. Всички курорти са оборудвани с екипировка и съоръжения, даващи възможност за практикуване на множество морски спортове като плуване, каране на сърф, на джет и на водни ски, гребане,

делтапланеризъм, скокове с парашут, бънджи скокове, практикуване на ветроходство, на плажен волейбол и футбол. И в Северното, и в Южното Черноморие има много великолепни места за скално катерене и подводно гмуркане. В Приморско ежегодно се провеждат републикански и международни турнири по подводен риболов. Многообразието от скали и пещери с различна форма и размери привличат любителите на скалните катерения и на пещерния туризъм.
Във всички курорти и ваканционни селища по българското Черноморие има изградена великолепна спортна база, включваща тенис кортове, стадиони, басейни, игрища за футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис маси, бази за конна езда, за фитнес, голф игрища, спортни зали за деца и възрастни и т.н. В комплекса Албена се намира една от най-големите спортно възстановителни бази на Балканите, където могат едновременно да се упражняват 11 спорта . Спортно-възстановителният център там, и в останалите курорти, се ползват освен през лятния и през зимния сезон. Туризмът също е силно развит и са изградени много туристически маршрути, които позволяват практикуването му. Освен пешеходен туризъм, силно развит е велотуризмът, морският туризъм и този по реките с лодки и кану. Черноморските курорти по нищо не отстъпват на тези по Ривиерата и предоставят първокласни условия за динамична и активна почивка.