Банер
Банер

 Новата книга на  Станка Ангелова - астролог на сайта „България без граници”  - цена 6 лв., поръчка на тел. 0888262195.

 

Русалка

С име на морска нимфа, Русалка е курорт, който няма равен на себе си. Намира се сред уникален археологически и екзотичен резерват (“Птичия залив"), като освен модерен морски комплекс е и превъзходно място за балнеолечение. Красиви плажове сред

девствена природа, множество атракции и забави превръщат в незабравимо изживяване почивката в Русалка. Живописно насеченият скалист бряг, малките закътани пясъчни ивици, вековните дъбове и растителни видове привличат туристите в този оазис на недокоснатата от цивилизацията природа. Многобройни археологически паметници, най-старите от които са от преди 8000 години, превръщат крайбрежието около Русалка в рядък археологически резерват. Античните и средновековни крепости, скалните гробници, пещерите, жертвените камъни са притегателен център за любители археолози от цял свят.
Русалка отстои на 20 км от Каварна и 35 км от Балчик, в непосредствена близост до популярните природни и исторически резервати Яйлата и нос Калиакра. Превъзходният плаж, лазурното море и очарователната природа правятт почивката в Русалка изключителна. Атракциите са част от стила на курорта. На разположение на гостите, търсещи активната почивка, са 10 тенис корта, открит басейн с минерална вода, яхт клуб с ветроходни яхти и каяци, център за подводен спорт, игрища за минифутбол и волейбол, конна база и т. н. Рехабилитационните центрове в Русалка предлагат сауни и различни антистресови и рехабилитационни програми. Ценните морско-климатични фактори и минералната вода, с доказани лечебни качества, предоставят възможност за развитие на балнеоложки туризъм, за терапия на неврологични, гинекологични заболяванията и такива на опорно-двигателния апарат.
Курортът Русалка предлага всички условия за ползотворен и емоционален летен отдих, с организираните фолклорни и атрактивни забави, представления в амфитеатъра, на открита сцена или в различните елитни заведения. Любителите на романтиката са привлечените от множеството красиви морски скали, където могат да наблюдават играта на делфините в морския залив. На брега на морето в естествена пещера във варовиковите скали е разположен екзотичен бар, откъдето се разкрива незабравима гледка.